Evenimentul Zilei > EVZ Play > „Dosare de presă”- Doina Gradea: „În fiecare zi aveam cel puțin nouă bombe plasate. Și le dezamorsam la timp”
VIDEO

„Dosare de presă”- Doina Gradea: „În fiecare zi aveam cel puțin nouă bombe plasate. Și le dezamorsam la timp”

„Cum rezist? Probabil nici cei care țipă pentru demiterea mea nu înțeleg. Sunt un om extrem de rezistent. Și cel mai simplu lucru pe care pot să-l spun, e că atunci când e greu, mie mi-e ușor. Pentru că am fost antrenată toată viața să depășesc limite”, este declarația pe care Doina Gradea a făcut-o în emisiunea „Dosare de presă”.

Doina Gradea  a declarat, în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, că, în momentul în care a acceptat funcția de Președinte-Director General al SRTV, nu avea nicio idee despre ceea ce înseamnă managementul unei instituții publice, „la acest nivel care este extrem de înalt”.

„Ce pot să vă spun este că am muncit ca un rob. De dimineață, până noaptea. Am avut momente când am muncit până la 2-3 noaptea, încercând să desțelenesc… (…)

Desțeleneam lucrurile și, vorba acestei echipe cu care lucram, în fiecare zi aveam cel puțin nouă bombe plasate. Bombă! Bombă însemnând tot felul de probleme care puteau exploda într-un fel groaznic. Și le dezamorsam la timp. Mi se plasau bombițe. În fiecare zi.

De ce? Probabil că este în firea unora să facă așa. Nu știu, poate că o fac în joacă, poate că le mângâie orgoliul. Eu le-am spus tuturor, inclusiv colegilor mei din echipa de management, care au câteodată niște momente de răbufnire, pentru că toată lumea spune „Rating, management dezastruos” și noi de-abia ne descurcăm… Tot bugetul e să plătim salarii și încă ceva câtuși de puțin. Cu ce anume să faci?

Ceea ce este în fișa de post sau în responsabilitățile Președintelui General e scris în lege. Precis. Cu subiect și predicat. Dar eu sunt trasă la răspundere pentru orice, chiar și pentru ce nu am făcut”, a declarat Doina Gradea.

„Trebuie să ai o disciplină financiară, pentru că altfel răspunzi, e ban public”

Doina Gradea a mai spus că, în ciuda „bombelor” plasate cu intenție de diverse persoane, a reușit să introducă o disciplină financiară, ajutată de echipa sa de management.

„Ce pot să vă spun este că am făcut o curățenie financiară și sunt foarte mândră. Era un haos procedural, în sensul că e o instituție publică. Peste 90% din venituri le ai din alocații bugetare. Este ban public. Să nu uităm că și înainte, când era taxa radio-TV, și acelea erau fonduri publice. Dar nu erau verificate de Curtea de Conturi la momentul acela. În fine…

Trebuie să ai o disciplină financiară, pentru că altfel răspunzi, e ban public. Orice leu, în momentul în care mergem la  Ministerul de Finanțe, La Guvern, cu proiecția bugetară pentru anul următor, trebuie să răspundem, să avem argumente și explicații pentru fiecare leu”, a precizat șefa televiziunii naționale.

„Unde era CA când erau datorii de 150 de milioane de euro?”

Mai mulți membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune au cerut retragerea Doinei Gradea din funcţia de preşedinte-director general al TVR. Aceasta susține că și-a făcut treaba.

„Atâta vreme cât ani de zile ai făcut lucrurile în alt fel și au fost datorii de peste 150 de milioane de euro… Erai conștient sau nu erai, înseamnă că ai avut un bad management, atunci.

Unde era Consiliul de Administrație, unde erau acești oameni? Reprezentanții sau partidele care au trimis acești colegi, sau ce instituții sunt, unde erau în acel moment, când erau datorii de 150 de milioane?

Că n-au fost 150 de milioane într-o zi făcute, sau într-un an. Au fost în decurs de niște ani. Și totuși, acolo nu s-a întâmplat nimic.

Vreți să vă spun ceva? În plină situație de blocaj financiar erau colaboratori plătiți cu sume incredibil de mari. Și riscul ca salariații să nu-și primească salariile era, evident, foarte mare”, a dezvăluit șefa televiziunii națioanle.

Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: