Dosar de corupție în structura CFR. DNA trimite în judecată trei directori

Dosar de corupție în structura CFR. DNA trimite în judecată trei directori Sursa foto: Alstom

Dosar de corupție în structura CFR, la o instituție care se ocupă cu formarea și pregătirea personalului feroviar. Procurorii DNA au finalizat ancheta într-un caz caz de abuz în serviciu și au trimis în judecată trei directori și un expert din cadrul CENAFER. Aceștia sunt acuzați că au plătit pentru servicii, unei societăți comerciale, care nu au fost prestate.

Dosar de corupție în structura CFR, la CENAFER, Centrul Naţional de Calificare și Instruire Feroviară, finalizat de procurorii DNA. Ancheta vizează un caz de abuz în serviciu în care au fost implicați trei directori și un expert. Aceștia sunt acuzați că au plătit pentru servicii care nu au fost prestate, suma de 273.031 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane în acest dosar de corupție. Marcel Oţoiu, director general, şi Claudiu Florin Puţanu, director general adjunct au fost trimişi în judecată, conform unui comunica DNA. De asemenea, Vasile Dinu, director al Direcţiei Logistice din cadrul CENAFER, va fi judecat pentru abuz în serviciu. Procurori au dispus și trimiterea în judecată a lui Radu Vasile Lehovida, expert 1A în cadrul CENAFER. Acesta este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi fals intelectual, în formă continuată.

Administratorul Naca Project SRL, angajată să presteze servicii la CENAFER, va fi judecat împreună cu firma sa pentru complicitate la abuz în serviciu. O altă persoană, administrator al unei alte companii va apărea în fața judecătorilor pentru favorizarea făptuitorului.

Ne puteți urmări și pe Google News
dosar de coruție în structura CFR

DNA Sursa foto: Arhiva EVZ

Dosar de corupție la CENAFER

Procurorii anticorupţie au arătat că cei trei directori, împreună cu expertul Radu Vasile Lehovida, au încălcat legea achizițiilor. Anchetatorii au stabilit că cei trei ar fi încheiat cu Naca Project SRL trei contracte de prestări servicii. Din documentele atașate la acest dosar de corupție reiese că era vorba de reparații și întreţinere a unor sisteme de pază electronică instalate la imobile ale CENAFER.

Contractul ar fi fost încheiat deși societatea respectivă nu deținea o licenţă specială, conform legii, eliberată de IGPR. Mai mult, pe parcursul derulării primelor două contracte firma nu a avut nici angajați.

„În contextul menţionat, inculpatul Radu Vasile Lehovida, fiind desemnat membru al comisiei de recepţie, ar fi întocmit şi semnat 26 procese-verbale de recepţie prin care ar fi atestat în fals faptul că serviciile ce au făcut obiectul celor trei contracte ar fi fost prestate. Cu toate acestea, CENAFER a achitat integral către SC Naca Project SRL contravaloarea totală (273.031 lei) a serviciilor contractate, deşi în realitate acestea nu ar fi fost prestate”, au arătat procurorii.

În acest dosar de corupție, CENAFER s-a constituit parte civilă pentru recuperarea prejudiciului. Cazul a fost înaintat, de DNA, spre judecare, Tribunalului Bucureşti.