Judecătorii care au dispus arestarea directorului OTV Doru Iuga şi a complicilor săi proxeneţi au reţinut că reţeaua racola copii ai străzii, inclusiv din gări.
Magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti, care au dispus arestarea reţelei de proxeneţi din care face parte directorul OTV, Doru Iuga şi cetăţeanul german Klaus Zander, şi-au motivat decizia prin faptul că inculpaţii ar putea influenţa martorii: "(...) există în mod real riscul ca aceştia (inculpaţii – n.r.), odată puşi în libertate, folosindu-se de capacitatea lor organizatorică, materială şi de influenţa asupra unor persoane instabile şi imature emoţional (este vorba de minori), sau care se confruntă cu dificultăţi materiale, să încerce influenţarea martorilor, a părţilor vătămate şi a învinuiţilor aflaţi în libertate, cu scopul de a zădărnici aflarea adevărului în cauză, respectiv să-şi reia activităţile infracţionale".
Judecătorii au concluzionat că membrii grupării au profitat de lipsa de discernământ a minorilor racolaţi, catalogaţi drept lipsiţi de ajutor, dar şi de faptul că aceştia aveau dificultăţi financiare şi proveneau din familii dezbinate, “unii dintre aceştia trăind prin gări". Mai mult, reţine instanţa, multe dintre victim au fost constrânse psihic să accepte relaţii de natură homoseaxuală, “împotriva orientării lor sexuale". Instanţa a reţinut şi că faptele acuzaţilor au influenţe negative asupra dezvoltării ulterioare a minorilor şi, într-un final, conduc la formarea unui adult cu un comportament antisocial.
Nu în ultimul rând magistraţii au apreciat că timpul petrecut în arrest îi va ajuta pe acuzaţi să mediteze asupra faptelor comise şi implicaţiilor lor.