Evenimentul Zilei > Actualitate > „Donează sânge! Salvează o viaţă!”, pentru că sângele unui donator poate salva până la alte 3 vieţi
„Donează sânge! Salvează o viaţă!”,  pentru că sângele unui donator poate salva până la alte 3 vieţi

„Donează sânge! Salvează o viaţă!”, pentru că sângele unui donator poate salva până la alte 3 vieţi

Campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă! a fost iniţiată de către Patriarhia Română, în anul 2013 şi a ajuns acum la a 11–a ediţie. Campania naţională “Donează sânge! Salvează o viaţă!” are ca scop informarea cetățenilor cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele din România, creşterea numărului de donatori şi îmbunătățirea stocurilor sanguine.

În perioada 23-27 mai 2016, se va desfășura, la nivel național o nouă campane Donează sânge! Salvează o viaţă!, prin care cetățenii sunt invitați să doneze sânge. Carrefour România se alătură unui amplu program naţional de donare de sânge Donează sânge! Salvează o viaţă!, ce se derulează în parteneriat cu Patriarhia Română și Jandarmeria Română și cu sprijinul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină – Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti. Campania de conştientizare se desfăşoară în hipermarketurile şi supermarketurile Carrefour din întreaga ţară.

Cei care doresc să se alăture campaniei pot consulta lista centrelor de transfuzie pe site-ul https://carrefour.ro/doneazasange.

“Ne invităm clienţii să vină în centrele de transfuzie din oraşul lor în perioada 23-27 mai, pentru a dona sânge, ca o manifestare a spiritului de solidaritate faţă de persoanele care sunt în nevoie. Campania Carrefour are ca obiectiv principal informarea şi conştientizarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti, creşterea numărului donatorilor de sânge din România şi îmbunătăţirea stocurilor sanguine naţionale. În același timp, suntem parte a acestei acţiuni şi pentru a sensibiliza membrii comunităţilor din fiecare oraş asupra importanţei unui gest umanitar care poate salva vieţi omeneşti”, spune Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare, PR&Solidaritate, Dinamică Comercială&Pricing Carrefour România.

 
În România, datele arată că o persoană are nevoie de sânge la fiecare 3 secunde, în condiţile în care necesitatea de sânge este acoperită în medie, în proporție de 60% la nivelul întregii țări.

În momentul de față, doar sub 2% din populaţia ţării donează sange, comparativ cu situația la nivel european unde, în medie, peste 10% din populație doneaza sânge.

Până în prezent, la nivelul întregii țări această acţiune umanitară s-a concretizat în recoltarea a peste 8 mii de litri de sânge.