Evenimentul Zilei > International > Donald Trump vrea să publice imaginile de la perchezițiile FBI în reședința sa Mar-a-Lago
Donald Trump vrea să publice imaginile de la perchezițiile FBI în reședința sa Mar-a-Lago

Donald Trump vrea să publice imaginile de la perchezițiile FBI în reședința sa Mar-a-Lago

Apropiații lui Donald Trump îl îndeamnă pe acesta să facă publice imaginile de la percheziția pe care FBI a făcut-o la reședința sa Mar-a-Lago. Aceste imagini sunt considerate a fi o armă politică pe care fostul președinte o poate folosi în campania sa prezidențială.

Imaginile au fost atât de bine păstrate, încât apropiații lui Trump nu sunt siguri dacă acesta le-a văzut în întregime. „Nu cred că au fost împărtășite cu altcineva în afară de avoați”, a spus un apropiat al fostului președinte.

De asemenea, și fiul lui Trump a menționat într-o emisiune televizată că imaginile cu percheziția FBI  vor fi dezvăluite la momentul potrivit.

Unii dintre consilierii și apropiații lui Trump l-au sfătuit pe acesta să facă publice o parte din imaginile de la reședința sa Mar-a-Lago, menționând că acestea vor transmite un imbold în Partidul Republican.

Trump vrea să facă publice imaginile cu percheziția FBI

De asemenea, o altă persoană apropiată fostului președinte a menționat că au existat discuții cu privire la publicarea imaginilor cu percheziția FBI, în reclame pentru campania politică, crezând că filmările ar putea să-i dea credibilitate lui Trump, care a spus că este persecutat politic.

Alți apropiați ai lui Trump au spus că nu se pune problema dacă filmările vor fi făcute publice, ci când va avea loc această dezvăluire. Imaginile ar putea fi lansate în spațiul public cu puțin timp înainte ca Trump să facă un anunț de participare la alegerile prezidențiale.

O altă persoană apropiată fostului președinte a avertizat că lansarea filmării ar putea oferi oamenilor o înțelegere vizuală a volumului mare de materiale pe care agenții federali l-au confiscat de la reședința sa de pe malul oceanului, inclusiv materiale clasificate.

Cu toate acestea unii au avertizat că dezvăluirea ar putea efecte negative asupra republicanului.

„Un lucru este să citești o grămadă de numere pe o listă de inventar, alta este să vezi agenți de aplicare a legii care duc de fapt peste o duzină de cutii din casa președintelui Trump, știind că probabil conțin documente sensibile. Nu văd cum îl ajută asta”, a menționat apropiatul lui Trump.

Comentariile Departamentului de Justiție și FBI

Agenții federali au dezvăluit în ultimele zile că ancheta „implică materiale foarte clasificate” și că munca lor continuă, ducându-se chiar către potențiale acuzații penale.

Departamentul de Justiție a citat anterior imagini de supraveghere de la club ca parte a investigației sale în curs, inclusiv în afara camerei în care erau păstrate documentele.

Marți, Trump a scris pe platforma sa Truth Social că agenții FBI „au cerut ca toate camerele de securitate să fie oprite… Am spus nu!”.

Campanie prezidențială pentru Trump

Mișcarea lui Trump de a face publice imaginile cu percheziția FBI pot fi folosite ca armă politică, în timp ce acesta se gândește la o a treia campanie prezidențială.

Aceasta ar fi o strategie familiară pentru fostul președinte, care a promis în mod obișnuit că va oferi dovezi de impact atunci când s-a confruntat cu acuzații de hărțuire sexuală în timpul campaniei sale prezidențiale din 2016, fără a da însă curs, potrivit CNN.