Donald Trump a declarat că alta ar fi fost soarta războiului din Ucraina dacă ar fi ocupat în continuarea funcția de președinte al celui mai puternic stat din lume.
Donald Trump: Aș fi bombardat Moscova
Donald Trump a dat de înțeles că Statele Unite ar fi inițiat un atac asupra Rusiei în urma invaziei din Ucraina. Afirmațiile fostului președinte au fost făcute la un eveniment de strângere de fonduri pentru campania electorală. Washington Post susține că afirmațiile fostului președinte nu ar fi fost pe placul donatorilor săi, potrivit .
„De multe ori, comentariile lui la evenimente sunt despre politica externă și subiecte pe care le discută la mitinguri, cum ar fi inflația și imigrația. De exemplu, la un eveniment, el a sugerat că ar fi bombardat Moscova și Beijingul dacă Rusia ar fi invadat Ucraina sau China ar fi invadat Taiwan, surprinzându-i pe unii dintre donatori”, se susține în articolul din Washington Post.
Un atac al lui Trump la Biden, întors de propagandă împotriva fostului președinte
Propaganda Democraților din SUA a folosit un atac al lui Donald Trump la adresa rivalului său Joe Biden, în care primul spunea că lideri precum Vladimir Putin sau Xi Jinping sunt mult mai inteligenți decât contracandidatul său, ca pe o dovadă că fostul președinte ar fi un susținător al liderului autocrat de laKremlin.
O altă declarație pentru care a fost adesea atacat a fost cea în care Donald Trump a spus că ar fi pus capăt rapid acestui conflict. Declarațiile către donatorii săi privitoare la bombardarea Moscovei vin acum să contrazică definitiv toată propaganda stângii radicale și marxiștilor din Partidul Democrat.
Afirmațiile lui Donald Trump despre contribuția de apărare, răstălmăcite de propagandă
O altă declarație făcută de fostul președinte american, care a relatat o discuție dură cu un lider european despre obligația tuturor statelor NATO de a aloca cel puțin 2% din PIB pentru apărare a fost întoarsă împotriva lui Donald Trump.
Atunci, la un miting electoral în Conway, Carolina de Sud, Trump a povestit o discuție cu un european care nu dorea să-și respecte datoriile asumate cu privire la cheltuielile de apărare.
„Am zis: Toată lumea trebuie să plătească. Ei au spus: Bine, dar dacă nu vom plăti, vei continua să ne aperi? Am zis: Sub nicio formă. Nu le-a venit să creadă răspunsul”, a povestit Trump.
„Nu n-o să vă protejez” de ruși, i-a spus Trump respectivului șef de stat. „De fapt, i-aș încuraja să facă ce dracului vor. Trebuie să plătiți. Trebuie să vă plătiți facturile”, i-a spus Donald Trump liderului european.
Fostul președinte se referea la obligația statelor NATO de a cheltui 2% pentru apărare, obligație pe care niciuna dintre țările europene nu a respectat-o ani de-a rândul.