Chef Cătălin Scărlătescu a anunţat cu imensă durere, joi, că celebrul bucătar Liviu Chiorpec a încetat din viață în această dimineață, după ce a pierdut lupta cu cancerul.
Liviu Chiorpec, un corporatist reinventat, care nu a lucrat nicio oră în bucătărie, a primit Cuțitul de Aur de la chef Cătălin Scărlătescu.
La moartea unui „private chef”
„Drum bun, prieten drag!
Dumnezeu să te odihnească în pace!", a scris chef Cătălin Scărlătescu, pe pagina sa de Facebook.
Liviu Chiorpec era de profesie inginer şi a devenit bucătar după ce a lucrat timp de 20 de ani într-o corporație.
Celebrul bucătar a murit joi, după o suferinţă îndelungată, pierzând lupta cu cancerul.
Liviu Chiorpec a povestit la emisiunea Chefi la Cuțite de la Antena1, în 2019, când venise ca să-i facă o surpriză lui chef Cătălin Scărlătescu că, „l-am cunoscut acum vreo patru sau cinci ani, cum le stă bine bărbaților, într-un wine bar, la o sticlă de șampanie. (...) Ne întâlnim rar, dar oamenii când se apropie, nu au nevoie să se vadă în fiecare secundă."
Chiorpec, de profesie inginer, a devenit bucătar după 20 de ani de muncă într-o corporație
„Cine sunt? Liviu Chiorpec, bucătar, din alegere sau predestinare, inginer, de meserie, fost corporatist, 20 de ani, reinventat, că tot e la modă... Acum sunt private chef. Gătesc la mine acasă, la tine acasă, la cine vreau eu acasă"
Corporatistul reinventat a fost profesor de gastronomie la o școală de cooking. Mulți dintre elevii săi erau oameni care vin, pur și simplu, să se deconecteze de la orele de muncă și să învețe ceva nou. „Bem un pahar de vin și discutăm principiile prin care se gătește mâncarea. Nu mă interesează rețeta, sunt milioane de rețete, eu îi învăț cum să recunoască tehnicile corecte”, a declarat cu ceva timp în urmă Liviu Chiorpec.