Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în PNL. Niculae Florea a murit din cauza virusului SARS-CoV-2
Doliu în PNL. Niculae Florea a murit din cauza virusului SARS-CoV-2

Doliu în PNL. Niculae Florea a murit din cauza virusului SARS-CoV-2

Consilierul judeţean liberal Florea Niculae a decedat joi, în spital, unde se afla internat în urma infectării cu SARS-CoV.2. Conducerea filialei PNL Olt a transmis mesaje de condoleanţe familiei.

„Cu regret anunţăm dispariţia colegului nostru, consilierul judeţean Niculae Florea, răpus în această dimineaţă de acest virus necruţător. Dumnezeu să te odihnească, prieten drag!”, a scris joi, pe Facebook, preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.

Secretarul general al PNL Olt, Ana Maria Ciauşu, care în această vară a avut o formă medie de COVID-19 şi s-a vindecat, a spus că virusul SARS-CoV-2 pe care mulți îl consideră o gripă a fost „neiertător” cu Florea Niculae.

„Am pierdut astăzi un prieten drag, Florea Niculae, consilier judeţean şi unul dintre cei mai vechi liberali ai filialei Olt a Partidului Naţional Liberal. Virusul acesta, pe care mulţi îl consideră o gripă, a fost neiertător cu el… Dumnezeu să îl odihnească în pace! Sincere condoleanţe familiei!”, a scris pe Facebook Ana Maria Ciauşu.

În judeţul Olt, de la începutul pandemiei au fost raportate 8.151 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 102 sunt cazuri noi, iar numărul persoanelor decedate este de peste 180.

Tragedii în șir în lumea politică

Cu o zi în urmă, deputatul Sebastian Radu a decedat la un spital din Germania. La câteva zile după ce a fost diagnosticat cu COVID, au apărut complicaţii şi a fost transferat de la Buzău la Spitalul Militar Central din Capitală. Ulterior, pentru că starea sa s-a agravat, familia a reușit un transfer la un spital din Germania, unde el a murit.

Deputatul PSD Radu Sebastian a decedat la 49 de ani, este primul parlamentar român care moare din cauza COVID-19.

Până astăzi, 12.948 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat

Până astăzi, 10 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 539.107 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

434.679 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.067 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.