Doliu în lumea avocaturii din România. A murit un nume de referință, cunoscut și în străinătate
- Nicolae Comănescu
- 2 iunie 2022, 08:23
A murit avocatul Dumitru Liviu Cristian Alunaru, un nume extrem de respectat în breaslă, cunoscut și în străinătate, pentru mai multe lucrări de specialitate. A avut o carieră remarcabilă, pe parcursul a 44 de ani.
A încetat din viață un nume de referință din avocatură, fostul decan al Baroului Arad și membru al Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, Dumitru Liviu Cristian Alunaru. El a intrat în avocatură în anul 1978 și a fost, de-a lungul timpului, profesor universitar și membru în mai multe organisme juridice și academice internaționale. Anunțul decesului a fost făcut, miercuri după-amiază, de președintele UNBR, Traian Briciu.
A murit avocatul Dumitru Liviu Cristian Alunaru, care a avut în spate o carieră solidă de 44 de ani
„În cei 44 de ani de avocatură, domnul avocat Dumitru-Liviu-Cristian ALUNARU s-a dedicat cu abnegație profesiei, afirmându-se ca un jurist de excepție, cercetător și autor a nenumărate lucrări științifice, articole, comunicări, contribuind la perfecționarea științei dreptului, în România și în Europa”, a anunțat Traian Briciu.
Regretatul avocat și-a obținut doctoratul la Cluj, apoi a mers și s-a specializat la Universitatea „Albert Ludwig” din orașul Freiburg, în Germania. De asemenea, avocatul Alunaru a fost și profesor universitar la Facultatea de Științe Juridice din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, încă de la înființare. De asemenea, a fost membru în Consiliul de conducere al Institutului European de Drept de la Bruxelles, membru al Uniunii Juriștilor din Germania și al celei din Austria ori profesor invitat la Universitatea de Științe Economice din Viena.
Lucrări remarcabile pe care le-a lăsat în urmă avocatul. Devenise cunoscut în breasla sa și peste hotarele României
Potrivit comunicatului oficialilor de la UNBR, avocatul Dumitru Liviu Cristian Alunaru a devenit cunoscut în străinătate mai ales datorită celor peste 50 de lucrări. Printre acestea se numără monografia în limba germană ce vizează contractul de vânzare-cumpărare și capitolul privind influența Codului civil general austriac asupra dreptului românesc, într-un volum festiv editat de Universitatea din Viena cu ocazia aniversării a 200 de ani de la promulgarea Codului Civil General Austriac.