Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în BOR. A murit la doar 22 de ani. Durerea, prea mare pentru a fi exprimată în cuvinte
Doliu în BOR. A murit la doar 22 de ani. Durerea, prea mare pentru a fi exprimată în cuvinte

Doliu în BOR. A murit la doar 22 de ani. Durerea, prea mare pentru a fi exprimată în cuvinte

Este doliu în lumea bisericească. Familia unui preot din Arad este devastată de durere după ce tânăra preoteasă, în vârstă de doar 22 de ani, a pierdut lupta cu Covid-19.

Lumea bisericească este devastată de durere. Soția unui preot din Arad a pierdut lupta cu Covid-19. Mihaela Valentina, soţia părintelui din Rădeşti în vârstă de doar 22 de ani era intubată de aproape o lună de zile. Femeia fusese transferată în Ungaria, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a îi salva viața.

Vestea a căzut ca un trăsnet pentru familia tinerei și pentru toți cei care o cunoșteau și o iubeau. Mihaela era căsătorită de doi ani cu preotul Dan Gaiță, preot paroh la Parohia Ortodoxă Rădești din județul Arad.

„30 IUNIE 2019!!!! ZIUA, LUNA ȘI ANUL în care noi doi ne-am unit sufletele și am devenit una în tot ceea ce facem! A fost cea mai frumoasa zi din viața mea, printre multele pe care le avem, și nu pot să cred că au trecut deja doi ani… Doi ani în care am trecut prin bune, prin rele, în care visul nostru a fost îndeplinit, acela de a fi preot și a trai în parohia pe care o păstorești.. Doi ani minunați alături de tine, dragul meu soț! Îți mulțumesc mereu ca ești lângă mine, ca ne ajutam reciproc și trăim într-o armonie zi de zi!”, a scris la vremea respectivă Mihaela pe contul său.

Devastat de durere, și părintele Dan Găiţă i-a adus un ultim omagiu celei cu care voia să își împartă toată viața.  „Draga mea soție ai plecat dintre noi, te voi iubi veșnic scumpa mea. Dumnezeu să te odihnească cu îngerii cărora le cântai imnuri de slavă! Vei rămâne veșnic soția mea dragă și eu soțul tău drag! Dragostea nu cade niciodată!”

„Doamna nu a murit de covid propriu zis ci de urmările lăsate de această boală, a avut plămânii peste 90% afectați și fibrozați. Nu mai are covid de aproape 3 saptamani. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în împărăția Sa”, a mai scris preotul Dan Găiţă.

Doliu în BOR. A murit la doar 22 de ani. „Întreaga comunitate o plângem”

Şi primarul comunei Târnova a transmis un mesaj pentru a alina sufeletele familiei îndurerate. „Întreaga comunitate o plângem și suntem alături de familia îndurerată și greu încercată la pierderea celei care a fost preoteasa Gaita Valentina Mihaela, care ne-a părăsit mult prea devreme!

Ne va lipsi atât ea cât și vocea ei care ne încânta cu frumoasele și deosebitele pricesne! O vom păstra veșnic vie în gândurile și sufletele noastre! Dumnezeu să o odihnească în pace! Cu profundă îndurerare”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.