Evenimentul Zilei > Social > Doina Gradea, director interimar TVR, EXPLICAȚII despre difuzarea interviului cu Ghiţă. „Nu există Înalta Poartă unde se vine şi se iau aprobări”
Doina Gradea, director interimar TVR, EXPLICAȚII despre difuzarea interviului cu Ghiţă. „Nu există Înalta Poartă unde se vine şi se iau aprobări”

Doina Gradea, director interimar TVR, EXPLICAȚII despre difuzarea interviului cu Ghiţă. „Nu există Înalta Poartă unde se vine şi se iau aprobări”

Aleşii din Comisiile de cultură, marţi, i-au cerut directorului interimar al TVR Doina Gradea, în timpul audierii pentru noul CA al TVR, să facă precizări legate de difuzarea interviului cu deputatul fugar Sebastian Ghiţă, aceasta afirmând că la TVR nu există „Înalta Poartă” care dă aprobări.

Doina Gradea, şefa interimară a TVR, a fost chemată să dea explicaţii în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, după ce televiziunea publică a difuzat interviul lui Ghiţă prezentat în exclusivitate de EVZ, simultan cu România TV, Antena 3 şi B1 TV.

 

SCANDAL după INTERVIUL cu Ghiță. Șefa TVR, chemată să dea EXPLICAȚII în Parlament. Au apărut PRIMELE REACȚII. Informații de ultimă oră!

 

Doina Gradea a afirmat că, la TVR, nu există "Înalta Poartă".

"Persoanele, nu contează ca nume, sunt responsabile editorial de la TVR1. Nu a fost comitetul director, nu a fost Doina Gradea cea care a decis (difuzarea interviului cu Sebastian Ghiţă-n.r.). Sunt proceduri de lucru foarte clare pe care le respectăm, nu există "Înalta poartă", unde se vine şi se iau aprobări, adică directorul general sau preşedintele, sunt responsabilităţi foarte clar împărţite Persoanele sunt cele responsabile, potrivit regulamentelor interne de organizare şi funcţionare pe editorial", a răspuns Doina Gradea.

 

 

Scandal IMENS după interviul cu Ghiță. Șefa TVR, la AUDIERI. Reacția HALUCINANTĂ: Televiziunea publică e o HAZNA

De ce a fost chemată Doina Gradea să dea explicații

 

Preşedintele Comisiei de cultură deputatul PNL Gigel Ştirbu i-a cerut Doinei Gradea să precizeze dacă a fost sunată pentru a fi rugată sau i s-a impus "să bage interviul sau să-l scoată de pe post".

"Niciodată. Dar pot să vă spun că, atâta vreme cît am fost director general interimar, cu suportul dumneavoastră, cu votul dumneavoastră nu am interferat nici măcar o secundă în politica editorială a televiziunii publice şi nu voi face asta niciodată, şi voi susţine necontenit libertatea de expresie a jurnaliştilor", a susţinut Doina Gradea.

"Stimată doamnă Director General Interimar, vă invităm să luaţi parte la lucrările Comisiei din data de 20 martie a.c. ora 12,00, pe ordinea de zi fiind înscrisă audierea dumneavoastră în legătură cu difuzarea, de către TVR, a interviului realizat de jurnalitul Ion Cristoiu cu domnul Sebastian Ghiţă, persoană pentru care Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis un mandat European de arestare", se arată în documentul de convocare semnat de Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, potrivit realitatea.net