Evenimentul Zilei > Politica > ŞEFI din Poliţie prinşi beţi la volan. RAED ARAFAT s-a interesat de situaţie
ŞEFI din Poliţie prinşi beţi la volan. RAED ARAFAT s-a interesat de situaţie

ŞEFI din Poliţie prinşi beţi la volan. RAED ARAFAT s-a interesat de situaţie

Tudor Minea, şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări din Iaşi, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins băut la volan. În urmă cu o săptămână, un alt comisar-şef din poliţia ieşeană era şi el prins la volan în stare de ebrietate.

Potrivit prefectului judeţului, inclusive Raed Arafat s-a interesat de situaţia de la Iaşi. Şeful Serviciului de Permise şi Înmaticulări Auto, colonelul Tudor Minea, a fost susprins de colegii săi de la Rutieră în timp ce conducea în stare de ebrietate pe drumurile publice, chiar la câteva sute de metri de sediul instituţiei pe care o conduce.
Există suspiciunea, neconfirmată oficial, ca poliţistul să fi băut chiar în incina unităţii, mai ales că, au precizat mai multe surse pentru ziaruldeiasi.ro, vineri, colonelul şi-ar fi serbat ziua. Pentru că mirosea a alcool, Minea a fost testat, rezultând o alcoolemie în aerul pur expirat de 0,79.
Ulterior, poliţiştii l-au transportat pe acesta la Spitalul de Neurochirurgie, unde a acceptat să i se preleveze probe de sânge. Ulterior, acesta a fost adus la sediul Poliţiei Rutiere, iar ruşinat, colonelul a solicitat agenţilor de poliţie să nu fie introdus în sediu pe uşa principală pentru a nu fi recunoscut. „Voi v-aţi făcut treaba, asta este“, le-a spus agenţilor de poliţie. Pe numele şoferului a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului.
Prefectul Iaşului, Romeo Olteanu, a fost sunat în cursul dimineţii de Raed Arafat, şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă creat recent în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Raed Arafat a cerut explicaţii despre conduita colonelului şi a dorit să verifice activitatea lui Minea. „Mi s-a raportat şi mie despre domnul Minea, că se aşteaptă rezultatele probelor biologice. Pot însă să precizez că, în ultimii 10 ani, domnul Minea nu a avut nicio abatere. Luni se va hotărî dacă Minea va fi chemat la Bucureşti pentru a da explicaţii sau va fi trimisă la Iaşi Comisia de Disciplină. Eu cred că va fi chemat la Bucureşti“, a declarat, pentru „Ziarul de Iaşi“, Romeo Olteanu, prefectul Iaşului.
Şeful de la Permise este al doilea poliţist cu grad înalt care ajunge în vizorul legii, în ultimele zile, după ce a fost prins beat la volan. Comisarul-şef Petru Curelariu, de la Biroul de Investigaţii Criminale, s-a ales şi el cu dosar penal după ce a fost surprins, în urmă cu exact o săptămână, în timp ce conducea băut. În cazul lui Curelariu, procurorii au mai demarat o anchetă în care se fac cercetări pentru favorizarea infractorului, după ce prima probă de sânge luată de medici în noaptea accidentului a dispărut. Mai mulţi medici au fost audiaţi deja în acest caz.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: