Evenimentul ZileiJustitieDoi polițiști din Cluj se poartă mai ceva ca doi șerifi federali americani. Au luat la palme și un călugăr

Doi polițiști din Cluj se poartă mai ceva ca doi șerifi federali americani. Au luat la palme și un călugăr

Doi polițiști din Cluj se poartă mai ceva ca doi șerifi federali americani. Au luat la palme și un călugăr
Evenimentul Zilei a mai scris despre comportamentul agenților Marius Raț și Dariuș Boboș de la Postul de Poliție Beliș, care în luna august a anului 2016 au legat o bătrână cu cătușe și au amenințat-o cu pistolul. Acum, tot aceiași polițiști au intervenit la 40 de kilometri de locul unde își desfășoară activitatea, și s-au făcut din nou remarcați.

Un banal scandal între doi polițiști și un alt personaj recalcitrant, Răzvan Popșea (foto) a scos la iveală comportamentul, total de neînțeles al celor doi oameni ai legii, care se cred mai degrabă șerifi din Vestul Sălbatic, decât polițiști în România.

În noaptea de 21 spre 22 ianuarie, la un bar din localitatea Șaula, aflată la peste 40 de kilometri depărtare de comuna Beliș, unde cei doi polițiști continuă să apere legea, a avut loc o petrecere, publică, la care participau alte sute de persoane.

La un moment dat, cineva a sunat la 112 și a anunțat că este un scandal și s-a solicitat prezența Poliției. La fața locului, au ajuns, culmea, agenții Raț și Boboș care executau o misiune de patrulă intercomunală. Martorii susțin că polițiștii au ajuns la barul din Șaula și l-au poftit afară pe un anume Răzvan Popșea, tot din Beliș, consilier local, cu care cei doi oameni ai legii au avut mai multe neînțelegeri.

Versiunea oficială a scandalului este prezentată de procurorul șef de l Parchetul Huedin, Petru Secan. ”Cei doi oameni ai legii au mers la Șaula, nu de capul lor, ci pentru că au fost solicitați să intervină prin sistemul 112. Au vrut să legitimeze două persoane printre care și acest Răzvan Popșea. La un moment dat, când li s-a cerut să se legitimeze, acest Popșea i-a spus unuia dintre agenți că soția lui își va crește singură copilul, aluzie foatre clară. Bărbatul a fost încătușat după care a fost condus la Postul de Poliție Huedin unde i s-a întocmit dosar penal pentru ultraj și a primit control judiciar pentru 60 de zile, măsură menținută de instant de judecată”, a spus procurorul șef Secan.

Magistratul a mai spus că Răzvan Popșea a vrut să intervină în favoarea prietenului său, și că este un ”client” mai vechi al organelor judiciare, acesta fiind condamnat cu executare, sentința nefiind definitivă, pentru infracțiuni cu violență. ”În plus, în trecut bărbatul a mai avut un dosar penal tot pentru fapte cu violență”.

Agresorul: polițiștii au ceva cu mine

În replică, bărbatul agresat, Răzvan Popșea, citat de Gazetadecluj.ro, susține că se afla la o petrecere și că i-a văzut pe cei doi polițiști care i-au spus să meargă cu ei. Afară, alți polițiști, în civil, care se aflau la petrecere, mai spune bărbatul i-ar fi pus la mâini două perechi de cătușe și că l-au târât pe pietrișul din parcare, suferind mai multe răni în zona feței.

Am fost agresat duminică de doi „celebri” poliţişti din Huedin, Marius Raţ şi Darius Boboş, într-un restaurant din Şaula. Celebri pentru că au mai bătut nişte oameni, inclusiv un biet călugăr din zonă care n-avea asupra lui buletin, iar cazul cu femeia încătuşată, bătută şi ameninţată cu pistolul în sediul poliţei a făcut „savoarea” întregii naţii, anul trecut – prin intermediul presei şi a televiziunilor. Acum au reuşit după nenumărate şicane, provocări, pânde şi capcane să mă încătuşeze, total ilegal, pentru că aş fi făcut scandal în localul „Andreiuţa” din localitatea Şaula, Izvoru-Crişului şi i-aş fi ameninţat cu moartea. Motiv pentru care am căpătat şi 60 de zile de control judiciar de pe urma acestei „manopere” a lor”, a spus Popșea, fiind citat de Gazeta de Cluj.

L-au legat cu cătușele de ușa postului

Evenimentul Zilei a relatat cazul femeii din Mărișel, Leontina Giurgiu care a fost dusă la postul de poliție, legată la mâini cu cătușele și amenințată cu pistolul. ”A mers la mașină și a adus cătușele și a zis către mine: «u fața la pământ». M-a prins de mâini, m-a prins de gât, până m-a legat cu cătușele”, a povestit Leontina Giurgiu, jurându-se că e femeie cu frică de Dumnezeu și că nu știe de ce au venit polițiștii în curtea ei. Agentul Raț i-a spus colegului său să scrie în procesul verbal că eu i-am tras două palme. Atunci mi-am făcut cruce. Agentul Raț mi-a spus că el nu crede în Dumnezeu și că el are dreptul să mă împuște și că mă împușcă dacă vrea, și era cu mână pe pistol”. După acest episod, femeii i s-a făcut rău și a fost chemată o ambulanță SMURD.

Un alt localnic, NIcolae Dura a relatat că și el a fost dus la postul de poliție din Mărișel, unde a fost legat de ușa postului și lăsat acolo. „Am fost dus la Postul de Poliție, mi-au pus cătușele la mâini și m-au legat de grilajul unei uși. Erau agenții Marius Raț și Darius Boboș. Au tras draperiile și au închis ușa, după care au venit către mine cu electroșocul. De frică am semnat o declarație că am furat trei copaci”, a spus Dura.

L-au bătut pe călugărul mănăstirii Mărișel

Gazeta de Cluj relatează un alt incident în care protagonoștii au fost cei doi agenții. Starețul Paisie Plic a relatat că un călugăr de la la Mănăstirea din Mărișel a fostluat la pumni de agenții de poliție. “Fratele se afla la Crucea Iancului, la Beliş Fântânele, de unde venea spre mânăstire. Nu avea buletinul la el şi cei doi poliţişti l-au abordat într-un mod foarte dur: l-au trântit la pământ, l-au lovit cu piciorul şi apoi l-au încătuşat. Iniţial am făcut plângere împotriva lor dar apoi am retras-o fiindcă n-am vrut să avem tulburare şi să umblăm la nesfârşit cu ei la lege, aşa că am tolerat, am suportat până la urmă gestul lor teribil de deplasat ”, a povestiti starețul pentru Gazeta de Cluj.

Foto: Gazeta de Cluj


Accesează: