Evenimentul Zilei > International > Doi morți și un rănit, după ce o mină de război a explodat pe litoralul din Odessa. Video
Doi morți și un rănit, după ce o mină de război a explodat pe litoralul din Odessa. Video

Doi morți și un rănit, după ce o mină de război a explodat pe litoralul din Odessa. Video

O nouă tragedie a avut loc pe coasta Mării Negre, pe plaja din satul Zatoka din Odessa. Două persoane au decedat, iar o alta este rănită, după ce o mină de război a explodat, potrivit purtătorului de cuvânt al Administrației militare din regiune.

Două persoane au murit și una a fost rănită, în urma exploziei unei mine de război, pe plaja din satul Zatoka din Odessa. Purtătorul de cuvânt al Administrației militare din regiune a confirmat, pe Telegram.

Serghei Bratchuk, purtătorul de cuvânt al Administrației militare din regiunea Odessa, a confirmat, pe Telegram tragedia și le-a reamintit localnicilor despre interdicția de a merge pe plajele din zonă, pe coastă și să înoate în mare și în lacuri de acumulare.

Serhii Bratchuk, purtătorul de cuvânt al Administraţiei militare din regiunea Odesa, a raportat că, potrivit informaţiilor preliminare, oamenii au suferit aceste răni în urma exploziei unei mine de război pe plaja din Zatoka.

Ulterior, el a raportat că, în urma incidentului, două persoane au murit şi o persoană a fost rănită. O echipă de investigaţie lucrează la faţa locului.

Autoritățile au interzis accesul pe plajele din zonă

Purtătorul de cuvânt al armatei din regiunea Odesa le-a reamintit localnicilor despre interdicția de a merge pe plajele din zonă, pe coastă şi să înoate în mare şi în lacuri de acumulare.

Consiliul municipal din Odessa a raportat detaliile incidentului:

„Potrivit informațiilor preliminare, un grup de bărbați erau la odihnă, care a inclus înotul în apropierea uneia dintre plaje, ignorând restricțiile anunțate privind vizitarea coastei și înotul în apele de coastă, precum și ignorarea semnelor de avertizare a timpului liber. În timp ce înotau, două persoane au fost ucise pe loc, iar o alta a fost rănită în momentul în care un dispozitiv exploziv necunoscut a fost detonat”.

Acesta nu est eprimul caz: Un alt bărbat a murit, după ce o mină de război a explodat

În luna iunie, un bărbat în vârstă de 50 de ani din Odesa a murit, după ce a înotat în mare, acesta a fost ucis de o mină de război. Alături de el se mai afla familia și un prieten. Cea de-a doua persoană care intrase să înoate în mare, alături de el, a scăpat cu viață.

Serghe Bratchuk a fost cel care a anunțat despre tragedie: ”Acest bărbat, încă o dată, sincere condoleanţe tuturor rudelor şi prietenilor, a murit cu mai puţin de o oră în urmă. Relaxându-se pe plajă. Pe coasta Mării Negre din regiunea Odessa. Nu a murit din cauza unei insolaţii, a fost aruncat în aer de o mină”, informează Mediafax.