Evenimentul Zilei > International > Doi bărbați răniți grav într-un nou atac la Ierusalim. Atacatorul ar fi un adolescent de 13 ani. Video
Doi bărbați răniți grav într-un nou atac la Ierusalim. Atacatorul ar fi un adolescent de 13 ani. Video

Doi bărbați răniți grav într-un nou atac la Ierusalim. Atacatorul ar fi un adolescent de 13 ani. Video

Atac armat la Ierusalim. Un individ armat a deschis focul în apropiere de centrul vechi al orașului și a rănit două persoane. Poliția, aflată în stare de alertă după atentatul terorist de vineri seara, soldat cu șapte morți, a intervenit de urgență. Autoritățile au comunicat că persoana responsabilă a fost neutralizată, dar nu au oferit mai multe detalii despre incident.

Un individ înarmat a deschis focul și a rănit două persoane, sâmbătă dimineaţă, în apropiere de centrul vechi al oraşului Ierusalim. Acest incident armat survine după un alt atac terorist, de vineri seară, soldat cu şapte morţi.

Victimele atacului de sâmbătă sunt tată și fiu. Conform serviciului de ambulanță care a intervenit la fața locului, cei doi au fost tratați pe loc. Medicii de pe ambulanțe au acordat îngrijiri celor două persoane pe strada Ma’alot Ir David din capitală, aproape de cartierul Silwan din Ierusalim de Est. Victimele, un bărbat în vârstă de 20 de ani și un bărbat de 59 de ani, sunt în stare gravă și au fost transportate la spital.

Poliția a anunțat că atacatorul a fost „neutralizat”, însă nu a oferit mai multe detalii despre starea acestuia.

Conform unor informații transmise de presa locală, atacatorul ar fi un adolescent în vârstă de 13 ani. Poliția a dat publicității mai multe fotografii cu arma folosită în acest atac.

Poliția a dat publicității mai multe fotografii cu arma folosită în acest atac care a avut loc ziua, în centrul orașului Ierusalim.

sursa foto. Twitter
sursa foto. Twitter

Atac terorist la sinagogă

Opt persoane au fost murit și alte zece au fost rănite în urma unui atac armat care a avut loc într-o sinagogă din Ierusalimul de Est, vineri seara. Atacatorul a fost ucis de poliție în timp ce încerca să fugă de la locul masacrului.

Potrivit The Jerulasem Time, bărbatul care a deshis focul era locuitor al orașului Shuafat. Acesta a tras în credincioșii care părăseau sinagoga după rugăciunea de vineri seara, când începe Sabatul. Atacul s-a desfășurat chiar în Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

„Am văzut o femeie şi patru bărbaţi întinşi pe jos. Aveau urme de gloanţe şi nu mai aveau niciun semn vital. Am pronunţat decesul pe loc. Suntem antrenaţi pentru asta. Din păcate ne confruntăm des cu atacuri teroriste. Nu avem ce să facem. Decât să ne comportăm cu profesionalism, pentru că aşa salvăm vieţi”, a declarat Fadi Dekidek, unul dintre paramedicii care a intervenit la fața locului.

Un purtător de cuvânt al mişcării islamiste Hamas a declarat că atacul  a fost o răzbunare pentru un raid al armatei israeliene desfășurat joi în tabăra de refugiaţi din Jenin, în Cisiordania. Nouă palestinieni au fost ucişi şi alţi 20 răniţi în ciocnirile cu soldaţii israelieni de la Jenin.