Evenimentul Zilei > International > Atac armat la o sinagogă din Ierusalim. Opt persoane au fost ucise când ieșeau de la slujba de seară
Atac armat la o sinagogă din Ierusalim. Opt persoane au fost ucise când ieșeau de la slujba de seară

Atac armat la o sinagogă din Ierusalim. Opt persoane au fost ucise când ieșeau de la slujba de seară

Opt persoane au fost murit și alte zece au fost rănite în urma unui atac armat ce a avut loc în Ierusalimul de Est. Atacatorul a fost ucis de poliție în timp ce încerca să fugă de la locul masacrului.

Opt persoane au fost ucise și alte zece au fost rănite, vineri seară, în urma unui atac armat la o sinagogă din Ierusalimul de Est. Atacatorul a fost neutralizat de poliție, relatează AFP.

Uciși cu sânge rece

Potrivit The Jerulasem Time, bărbatul care a deshis focul este un locuitor al orașului Shuafat. Acesta a tras în oamenii care părăseau sinagoga după rugăciunea de vineri seara, când începe Sabatul. Atacul a avut loc chiar în Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

„Am văzut o femeie şi patru bărbaţi întinşi pe jos. Aveau urme de gloanţe şi nu mai aveau niciun semn vital. Am pronunţat decesul pe loc. Suntem antrenaţi pentru asta. Din păcate ne confruntăm des cu atacuri teroriste. Nu avem ce să facem. Decât să ne comportăm cu profesionalism, pentru că aşa salvăm vieţi”, a declarat Fadi Dekidek, unul dintre paramedicii care a intervenit la fața locului.

Răzbunare sângeroasă

Potrivit poliției locale atacatorul a fost ucis în timp ce încerca să fugă de la locul masacrului. În filmările postate de amatori pe reţelele de socializare se pot auzi forcuri de armă în cartierul Neve Yaakov, unde a avut loc atacul.

Un purtător de cuvânt al mişcării islamiste Hamas, care conduce în Fâşia Gaza, a declarat că atacul de vineri a fost o răzbunare pentru un raid al armatei israeliene desfășurat joi în tabăra de refugiaţi din Jenin, în Cisiordania. Nouă palestinieni au fost ucişi şi alţi 20 răniţi în ciocnirile cu soldaţii israelieni de la Jenin.

Autoritățile israeliene au anunţat că operaţiunea din Jenin a vizat arestarea mai multor membri ai grupării Jihadul Islamic. Gruparea a elogiat atacul armat din Ierusalimul de Est, dar nu l-a revendicat.

Statele Unite au condamnat atacul de la Ierusalim. „Este absolut revoltător. Condamnăm acest aparent atac terorist în termenii cei mai duri”, a declarat Vedant Patel, purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat al SUA, potrivit Agerpres.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: