Mai mult de o mie de persoane s-au adunat în curtea unei moschei pentru a asista la aplicarea pedepsei . Aceasta a fost prima dată când o astfel de pedeapsă a fost aplicată pentru homosexualitate în provincia Aceh, singura provincie din Indonezia unde se aplică legea Shariah.

 

Oamenii adunaţi au ovaţionat în timp ce cei doi bărbaţi erau loviţi cu bastoanele. Mai mulţi spectatori au filmat pedeapsa cu telefoanele mobile în timp ce o echipă de 5 oameni autorităţilor religioase aplicau pedeapsa.

 

Un tribunal Sharia i-a condamnat săptămâna trecută pe fiecare la o pedeapsa de 85 de lovituri de baston, dar pedeapsa a fost redusă la de 83 de lovituri datorită timpul petrecut de aceştia în arest. De asemenea, patru cupluri heterosexuale, au fost pedepsite la lovituri de baston marţi, pentru că au întreținut relaţii sexuale în afara căsătoriei.

Frontului Apărării Islamice, un grup extremist cunoscut pentru acte de violenţă în numele religiei, în intreagă Indonezie, a ridicat un banner pe moschee ceantrală din oraș prin care a declarat că grupul este gata să apere legea Shariah, indiferent de consecinţe.

Cu excepţia provinciei Aceh, homosexualitatea nu este incriminată legal în Indonezia. Comunitatea LGBT din Indonezia încearcă să păstreze un profil redus, dar în ultimul an au existat nenumărate incidente în care autoritățile indoneziene au acșionat împotriva acestei comunități.

Politicienii indonezieni au o poziție vehementă împotriva comunității LGBT, la fel ca și membrii miscării islamiste locale.

La această oră există o plângere aflată pe rolul instanţei supreme a ţării care încearcă să incrimineze atât relaţiile homosexuale cât şi relaţii sexuale în afara căsătoriei.

Luni, 141 de bărbați au fost reţinuţi într-un raid al poliţiei la o saună gay din Jakarta, capitala Indoneziei.(The StarOnline-Malaesia)