Evenimentul Zilei > Social > Doi actori foarte populari din România dau în judecată Guvernul. Se simt umiliți de certificatul verde
Doi actori foarte populari din România dau în judecată Guvernul. Se simt umiliți de certificatul verde

Doi actori foarte populari din România dau în judecată Guvernul. Se simt umiliți de certificatul verde

Eugen Cristea și soția sa Cristina Deleanu nu se pot vaccina din cauza problemelor de sănătate și dau în judecată Guvernul pentru că se simt discriminați.

Actorii Eugen Cristea şi Cristina Deleanu au decis să dea în judecată Guvernul României, Ministerul Afacerilor de Interne şi CNCAV din cauza certificatului verde. Cei doi artiști, soț și soție, cer introducerea certificatului galben sau roșu pentru persoanele care nu pot să facă vaccinul împotriva coronavirusului.

Eugen Cristea și soția sa, Cristina Deleanu, se simt discriminați din cauza certificatului verde

Eugen Cristea și Cristina Deleanu ar fi vrut să se vaccineze, dar pentru că au probleme de sănătate, medicul de familie le-a recomandat să nu se imunizeze.

„Am făcut o cerere prin care chemăm în judecată Guvernul României, MAI şi CNCAV. Semnalăm faptul că amândoi facem parte dintr-o categorie care nu a fost încadrată nicăieri. Amânadoi avem recomandări din partea medicului de familie de a nu face vaccinul împotriva coronavirusului, din cauza unor probleme de sănătate.

„Vrem să mai mergem și noi la spectacolele colegilor noștri, să mai intrăm din când în când să mai luăm și noi o haina, un parfum sau un deodorant”

Vrem să beneficiem și noi de un certificat galben sau roșu prin care să avem acces în toate locurile în care momentan nu putem intră din cauza Hotărârii de Guvern. Vrem să mai mergem și noi la spectacolele colegilor noștri, să mai intrăm din când în când să mai luăm și noi o haina, un parfum sau un deodorant”, a declarat Eugen Cristea la România TV.

Actorul a mai afirmat că, din cauza acestei situații, care creează practic o discriminare, se simte umilit. „Această hotărâre de guvern îi pune pe cei care sunt în situația noastră într-o situație de umilință. Ne dorim  ne apărăm fără a încalcă reguli și legi. Ceea ce am făcut noi nu înseamnă un îndemn la nesupunere, ci la așezarea pe făgașul unor linii corecte a unor oameni care au făcut mult pentru statul român”, a mai spus Eugen Cristea la emisiunea lui Victor Ciutacu, „Punctul Culminant.”