DOCUMENT ABERANT! Cum arată Ordonanța procurorului care s-a „răzbunat” pe polițiștii ce l-au amendat

DOCUMENT ABERANT! Cum arată Ordonanța procurorului care s-a „răzbunat” pe polițiștii ce l-au amendat

Ordonanța prin care un procuror din România le-a aplicat amenzi polițiștilor care l-au oprit în trafic există.

Documentul a fost publicat de Clujust.ro. Este vorba despre ordonanța procurorului Mihai Laurențiu Vasilescu de la Parchetul Judecătoriei Slobozia.

Documentul arată că procurorul care a fost oprit de polițiști și lăsat fără talon la mașină le-a aplicat polițiștilor Ionel Mocanu și Gabriel Răducanu câte o amendă de 5.000 lei pentru abaterea judiciară prevăzută de articolul 283 alineatul 4 liteta a) din Codul de procedură penală. 

Potrivit acestei prevederi legale, ”Următoarele abateri săvârșite în cursul procesului penal se sancționează cu amendă judiciară de la 500 lei la 5.000 lei:  a) împiedicarea în orice mod a exercitării, în legătură cu procesul, a atribuțiilor care revin organelor judiciare, personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, experților desemnați de organul judiciar în condițiile legii, agenților procedurali, precum și altor salariați ai instanțelor și parchetelor”, se arată în document. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorul Vasilescu arată în ordonanță că mașina pe care o conducea avea ITP-ul expirat de ”doar câteva zile”, lucru despre care nu știa, întrucât mașina nu e înmatriculată pe numele lui.

Procurorul mai precizează în ordonanță că polițiștii s-au prevalat de o dispoziție legală care ”intrase în vigoare de numai câteva săptămâni” și au reținut plăcuțele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare, eliberând o dovadă fără drept de circulație și aplicând magistratului, pe lângă 4 puncte de penalizare, sancțiunea amenzii de 2175 lei.

Mihai Laurențiu Vasilescu susține că nu și-a putut continua drumul către parchet, fiind la 25 de kilometri distanță și astfel nu a mai putut intra la ședințele de judecată, unde intra ca procuror judiciar. Astfel, procurorul a fost trecut de către prim-procuror de la activitățile de procuror de ședință și trecut la supravegherea urmăririi penale.

„Contrar deontologiei profesionale, polițiștii nu s-au oferit să-l conducă pe procuror la parchet, deși aceștia mergeau la Slobozia”, se mai arată în Ordonanță.