Virgil Musta a lansat un nou avertisment pentru români: “E momentul ca fiecare persoană cu care ne întâlnim să fie considerată pozitivă”.

Medicul Virgil Musta, despre bilanțul record al cazurilor de coronavirus

Șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, medicul Virgil Musta, a atenționat, pe fondul creșterii numărului de infectări cu COVID-19, că trebuie să considerăm pozitive toate persoanele cu care intrăm în contact.
Virgil Musta spune că este greşit când spunem că focarele sunt cele care au dus la creșterea numărului de cazuri noi. În opinia sa contactul cu persoanele din jurul nostru pe care le considerăm neinfectate cu Covid-19.

“Suntem într-o perioadă a fazei comunitare a epidemiei. Asta înseamnă că nu atât focarele produc cazurile, ci contactul cu persoanele din jurul nostru pe care nu le știm sau, chiar dacă știm că sunt contaminate, neglijăm în a ne feri”, a declarat Virgil Musta. “Cred că e momentul în care fiecare persoană cu care ne întâlnim să fie considerată pozitivă”, a adăugat medicul infecționist.

Virgil Musta spune că trebuie  să facem tot posibilul  şi să respectăm toate regulile de protecție sanitară și de distanțare socială, în caz contrar numărul cazurilor va crește îngrijorător.
“Numărul de cazuri va crește tot mai mult, dacă nu vom fi fiecare responsabil de sănătatea noastră, dacă nu vom fi mai atenți cu măsurile de distanțare socială, purtarea măștii și igiena tegumentelor”, a declarat Virgil Musta. “Spitalele deja sunt pline, Terapiile Intensive nu mai au loc și cazurile sunt tot mai multe”, a mai spus medicul Musta la Antena 2 printr-o intervenţie telefonică.

Record de infectări cu coronavirus în România: Peste 2.100 de cazuri de îmbolnăvire în 24 de ore

Record de infectări cu noul coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță, miercuri, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 2.158 de noi cazuri de COVID-19, acesta fiind cel mai grav bilanț al îmbolnăvirilor în România, de la începutul pandemiei și până în prezent. 26.021 de teste au fost prelucrate în ultimele 24 de ore în toată țara.

Totodată, în același interval, 674 de persoane au fost depistate pozitiv cu SARS-CoV-2 la retestare. În acest moment, în secțiile de terapie intensivă din unitățile medicale din țară sunt internați 550 de pacienți. În același timp, de marți până miercuri, au decedat 33 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Astfel, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivel național au fost confirmate 127.572 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 102.476 de pacienți au fost declarați vindecați, informează Agerpres.