Doctorul Gheorghe Burnei, dezvăluiri incendiare despre cine și de ce a vrut arestarea sa

Doctorul Gheorghe Burnei, dezvăluiri incendiare despre cine și de ce a vrut arestarea sa

Gheorghe Burnei, renumitul chirurg ortoped pediatru, face declarații incediare despre cariera sa și încercă să explice cine a stat în spatele arestării sale. Mai mult, într-o scrisoare deschisă, trimisă Evneimentului Zilei, medicul face precizari privind izbucnirea scandalului și ce se întâmpla cu banii pe care păriții îi lăsau în diferite situații, de cele mai multe ori fără știrea lui.

”Gheorghe Burnei, renumitul chirurg ortoped pediatru din România şi unul dintre cei mai buni din lume, şi-a dedicat viaţă salvării copiilor cu grave probleme osoase, fiind recunoscut pentru cazurile imposibile – refuzate de omologii lui - pe care le-a operat cu succes. Are o activitate ştiinţifică de cercetare şi operatorie impresionantă, fiind fondator al Asociaţiei Române a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatrici (ARTOP), profesor universitar la Catedra de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a U.M.F. “Carol Davila” din Bucureşti, precum şi membru al Societăţii Europene de Ortopedie Pediatrică (EPOS) şi al Societăţii de Chirurgie Spinală Nord Americană (NASS).

Întreagă lui carieră de 40 ani şi rezultatele excepţionale, însă, nu au mai contat, când, pe 10 decembrie 2016 a fost reţinut de către procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia pentru mai multe fapte de luare de mită, bazate pe 15 declaraţii făcute de părinţii unor copii operaţi - la solicitarea expresă a Procuraturii şi la mult timp după operaţiile făcute acestora. Acestea stipulau sume între 50 lei şi 4,500 lei (în total sub 14,000 lei mită), ultima sumă fiind oferită în două cazuri de părinţi disperaţi, care au insistat luni în şir să îl recompenseze pe doctor, banii fiind folosiţi ulterior pentru organizarea unui Congres medical şi editarea a două Tratate de ortopedie şi traumatologie pediatrică. Tribunalul Bucureşti a respins arestarea preventivă, deoarece anchetatorii nu l-au surprins în flagrant, solicitând sau primind mită, deşi au încercat de două ori pe durata a 60 zile (timp în care chirurgul a avut peste 450 consultaţii şi 50 operaţii).

“Nu am condiţionat niciodată actul medical. Am refuzat constant ceea ce toţi pacienţii şi rudele acestora oferă în toate spitalele din ţară. Dacă aceştia au lăsat bani din proprie iniţiativa, deseori şi fără ştirea mea, i-am folosit pentru a cumpără mâncare pentru cadrele medicale, care stăteau alături de mine în operaţii, peste program. În mod normal eu trebuia să fiu activ de la 8 la 13 în fiecare zi...pe când eu eram zilnic prezent la spital de la 6-7 dimineaţa până la puţin ora 17:00, deseori până la miezul nopţii. Trebuia să fac în jur de 15 consultaţii şi 1-2 operaţii pe săptămână, iar eu îmi făceam <norma> lunea. Nu am făcut medicină pentru bani şi nu am cerut niciodată nimic de la nimeni. Ortopedia este viaţă mea! Ultimele 8 luni au fost un coşmar...pentru că totul este ireal de nedrept. Însă chiar şi în aceste momente de grea încercare, să ştiţi că nu regret decizia de a rămâne în ţara mea şi de a-mi aduce contribuţia salvând mii de copii şi aducând economii de milioane de euro Casei de Asigurări de Sănătate şi românilor operaţi, care altfel ar fi trebuit să plătească o parte din costurile cu spitalele din străinătate. Decizia de vineri a Tribunalului este o primă dovadă că adevărul iese la iveală şi am încredere că mi se va face dreptate atât mie, cât şi tuturor doctorilor sau asistentelor, care pot fi acuzaţi în orice moment de luare de mită.” declară prof. dr. Gheorghe Burnei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scandalul a izbucnit odată cu un articol publicat de ‚Casa Jurnalistului’, scris de către o tânără de care aproape nimeni nu auzise până atunci – Luiza Vasiliu. Această, pare-se, se documentase un an întreg şi o avea că pion principal pe Emilia Iliescu, mama Amirei, care a declarat că operaţia efectuată de chirurg acum 18 ani (timp în care nu s-a plâns niciodată) ar fi fost un experiment, acuzându-l că i-a “ciumpăvit” fetiţa folosind tehnici neomologate şi biovitroceramică. Cu nouă luni mai devreme, pe 6 aprilie 2016, Emilia Iliescu posta pe pagina ei de facebook mulţumiri către fundaţiile ‚Dăruieşte Aripi’ şi ‚Dăruieşte Viaţă’, precum şi doamnelor Carmen Uscatu şi Alina Vasea, cele care conduc aceste organizaţii, pentru facilitarea unei vizite la un spital din Italia. Întâmplător sau nu, este aceeaşi ‚Dăruieşte Viaţă’, unde doamna Monica Emanuela Althamer - secretarul de stat al ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu - este voluntar încă din 2011, soţul domniei sale, Althamer Liviu Emi, lucrând la DGA, instituţie care l-a investigat pe chirurgul Burnei. Însă de ce s-ar amesteca Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne în mersul lucrurilor unui spital? Nici măcar nu se află în aria sa de jurisdicţie, cunoscându-se faptul că DGA anchetează strict cazurile de corupţie ale angajaţilor MAI - iar profesorul Burnei nu are nicio tangenţă cu MAI.

În presă au apărut dezvăluiri despre faptul că cele două ONG-uri sorosiste, atât de pornite împotriva chirurgului Burnei, primesc regulat comision pentru pacienţii duşi la anumite clinici din afară ţării pe baza formularului E112. Însă, până anul trecut, în comisia de aprobare a acestor formulare se află chiar renumitul chirurg Burnei, care respingea toate cazurile care puteau fi operate în ţară.

Oare mai este greu de răspuns la întrebarea „Ce grup infracţional a dat această comandă politică de linşare a imaginii celui mai bun dar, iată, şi cel mai incomod medic din ţară?”?”, a scris  medicul Ghoerghe Burnei.