Dr. Monica Pop, despre examenul de rezidențiat: ”V-ați da sănătatea pe mâna unor medici de nota 5?”

Dr. Monica Pop, despre examenul de rezidențiat: ”V-ați da sănătatea pe mâna unor medici de nota 5?”

La concursul pentru admiterea în rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, care va fi organizat duminică în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara, s-au înscris 6.817 de candidați pe 3.524 de locuri. Cunoscutul medic oftalmolog Monica Pop se întreabă, într-o postare pe pagina sa de scializare: ”Puține locuri la rezidențiat? Poate prea multe!”

”Anul trecut nu s-au ocupat locurile până la media 6 și s-a coborât până la 5 și ceva, ca să poată fi ocupate!

V-AȚI DA SĂNĂTATEA dvs, a părinților, a copiilor, a tuturor celor dragi pe MÂNA UNOR MEDICI de 5 ?!!!

Examenul de rezidențiat este sinteza a ce au învățat în 6 ani de facultate! Unii suint excepționali! Alții...Anul trecut au fost unul și ceva pe loc! Concuență foarte mică! Unii nici nu s-au prezentat! Atunci, cei rău-voitori și care habar n-au, despre ce șomaj vorbesc?!!! Sau, au căutat și în ceva bun, CEVA de CRITICAT! Pentru că e la modă să se arate că toate merg prost! ȘI CÂND MERG BINE!”, scris celebrul medic.

 

Potrivit unui comunicat de presă al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Carol Davila” din Bucureşti, 2.537 de concurenţi vor susţine examenul în centrul universitar din Capitală. Pentru acest concurs, la UMF ”Carol Davila” s-au înscris 1.888 de candidaţi la medicină, 483 la medicină dentară şi 166 la farmacie.

În ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea concursului din Bucureşti, vor fi puse la dispoziţie 44 de săli ce au fost repartizate în incinta Facultăţii de Medicină (bd-ul Eroilor Sanitari, nr. 8), Spitalul Universitar, în incinta Facultăţii de Farmacie (str. Traian Vuia, nr.6), precum şi la Universitatea Româno-Americană (Bd-ul Expoziţiei, nr. 1B).

 

La nivel naţional, dintre cele 3.524 de locuri scoase la concurs, 3.137 au fost repartizate domeniului medicină (762 Bucureşti), 258 domeniului medicină dentară (45 Bucureşti) şi 129 domeniului farmacie (34 Bucureşti). Candidaţilor li se va permite intrarea în sălile de concurs de la ora 8.30, iar subiectele vor fi deschise la ora 10.00. Examenul constă într-un test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de 4 ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar pentru a depune contestaţii, candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore. Acestea pot viza întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului.

Răspunsul contestaţiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, dintre care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu. Totodată, ocuparea locurilor în cele 67 de specialităţi se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Afişarea rezultatelor se va face numai după semnarea ordinului Ministerului Sănătăţii de confirmare a rezultatelor.

 

Ne puteți urmări și pe Google News