Evenimentul Zilei > Politica > Doamne ferește! Primarul care s-a întors din „groapă” din cauza plânsului cetățenilor
Doamne ferește! Primarul care s-a întors din „groapă” din cauza plânsului cetățenilor

Doamne ferește! Primarul care s-a întors din „groapă” din cauza plânsului cetățenilor

Jean Jipa fusese îngropat politic de o condamnare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu, iar în semn de onoare el își depusese demisia.

După ce a făcut imprudenţa de a-şi de demisia de onoare, ca urmare unei condamnări, primarul comunei Ogrezeni, judeţul Giurgiu, Jean Jipa, a revenit asupra deciziei, lucru pe care l-a anunţat ogrezenenilor printr-un comunicat oficial. Documentul, înregistrat la Cabinetul Primarului pe 11 iulie, sub numărul 4293, sună astfel:

„Dragi concetăţeni, Lacrimile tristeţea voastră purtată în tăcere şi dorinţa de a rămâne în continuare alături de nevoile tuturor, cuvintele pe care mi le-aţi adresat atât personal la domiciliu, cât şi pe stradă, mesajele transmise din om în om şi prin celelalte căi de comunicare, au creat un climat de natură sufletească şi psihologică, favorabil revenirii asupra demisiei de onoare din funcţia de Primar al Comunei Ogrezeni, înregistrată la Instituţia Prefectului – Judeţul Giurgiu în data de 6 iulie 2018 şi respectiv la Consiliul Local Ogrezeni în data de 9 iulie 2018, în aşa fel încât astăzi, data de 11 iulie 2018, ÎNŢELEG, chiar şi în condiţiile rezultate din sentinţa penală 191 din 29,06.2018, SĂ NU ABANDONEZ lupta şi SĂ VĂ SLUJESC în continuare cu devotamentul şi credinţa mea, pe care le-aţi meritat şi le meritaţi din plin.

​Precizez faptul că la luarea acestei decizii, alături de familia mea şi VOI TOŢI – oamenii de bine din comunitatea noastră şi din judeţ – au avut o contribuţie majoră şi o parte însemnată din colegii mei din primărie, consilieri locali şi în mod direct şi nemijlocit domnul Senator Nicolae Bădălău şi domnul Marian Mina – Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu.

Cu încredere, mai departe! Primar Jean Jipa”.

Cinci ani interzis la funcţii publice

Aflat la al patrulea mandate de primar, dar primul câştigat sub steagul PSD, Jean Jipa a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și abuz în serviciu într-un dosar de delapidare pornit de la sesizarea Curţii de Conturi.

De asemenea, instanța i-a aplicat primarului, care mai are vreo şase dosare pe rol, potrivit celor apărute în presă, şi o serie de pedepse complementare cu interzicerea unor drepturi: „dreptul de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea faptei; dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o durată de cinci ani”. În plus, judecătoria Bolintin Vale l-a condamnat şi la 70 de ore de muncă în folosul comunității.

„Sunteţi indispensabil pentru Ogrezeni!!!”.

Printre zecile de mesaje de susţinere, după ce primarul a postat Comunicatul pe pagina sa de Facebook, s-au strecurat şi câteva mai răutăcioase, cum ar cel postat de Horodinschi Cornel: „Păi dacă reveniți asupra demisiei de onoare înseamnă că nu mai e de onoare!”, care a fost imediat combătut de Savu Jean Cătălin: „Onoarea domnului primar este fidelitatea faţă de oameni!”. Însă concluzia a tras-o Manolea Septimiu, care, după ce le-a mulţumit domnilor Bădălău şi Mina pentru inspiraţia şi insistenţa cu care l-au convins pe Jipa să fie tare, a punctat la obiect: „Sunteţi indispensabil pentru Ogrezeni!!!”.

Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA!

Jean Jipa a devenit vestit la nivel naţional după ce a afișat un banner uriaș pe sediul primăriei pe care scria: „În această instituție, în cabinetul primarului, se fumează oricând, oricât și orice (legale). Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA! și p-ăla de la București!”.

Astăzi e ziua mea

Copleşit de urările primite de pe întreg mapamondul, Jean Jipa a transmis, pe Facebook, următorul mesaj de mulţumire: „Dragi copii şi iubiţi concetăţeni (din ţară şi străinătate). Stimaţi colegi din toate eşaloanele: în acest an, 2016, prin susţinerea voastră mi-aţi oferit momente emoţionante pe care le-am trăit la cea mai înaltă intenstitate, cum rar în viaţă îi este dat unui om să le trăiască.

Astăzi, 6 iulie (ziua mea de naştere), în acelaşi ritm şi componență, mi-aţi oferit aceiaşi stare, prin toate căile de comunicare. Ca întodeauna, meritul este în exclusivitate al vostru, al TUTUROR, pentru care, cu aleasa recunoştinţă, VĂ MULŢUMESC!”. La rândul lui, primarul din Ogrezeni, băiat cu studii la liceul de tractorişti din Ciorogârla şi o diplomă în drept la particulară, este atent la zilele de naştere ale ocrotitorilor săi politici:

„La mulți ani, domnule senator Nicolae Bădălău! Acest moment important din viața dumneavoastră îmi oferă plăcutul prilej de a vă adresa sincere urări de sănătate și fericire alături de cei dragi. AM ZIS !!!”. Iar lui Marian Mina i-a scris pe Facebook: „Domnule președinte pentru ca nu am mai găsit nici un loc liber să ma aflu printre cei care v-au făcut ziua mai frumoasă, am ales acest moment, în primul rând pentru a fi cineva care să vă facă seara la fel de frumoasă şi în al doilea rând să vă urez noi şi nenumărate succese în neobosita activitate pe care o veți desfăşura în folosul nostru, al tuturor giurgiuvenilor. La multi ani!”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: