Evenimentul Zilei > Justitie > DNA și Parchetul General, sub lupa Inspecției Judiciare a CSM
DNA și Parchetul General, sub lupa Inspecției Judiciare a CSM

DNA și Parchetul General, sub lupa Inspecției Judiciare a CSM

Inspecția Judiciară a început controlul la sediul Direcției Naționale Anticorupție, ieri dimineață, ca urmare a sesizării depuse la CSM de ministrul Tudorel Toader.Inspecția Judiciară din CSM va ancheta inclusiv managementul de la Parchetul General și pe cel de la DNA.

 Din echipa de control face parte şase inspectori, iar verificarea urmează să se desfăşoare în perioada 17 iulie – 11 august. Potrivit unor surse judiciare, în 13 august, membrii inspecției vor face publice primele concluzii ale raportului privind activitatea celor două instituții.

După 10 ani

Controlul de la DNA vine ca urmare a solicitării făcute de ministrul Justiției, Tudorel Toader, la începutul lunii iulie, în contextul scandalului legat de înregistrările cu procurorulșef al instituției, Laura Codruța Kovesi, care își certa subordonații că „stau cu fundul pe dosare”. Toader a adăugat că lupta anticorupție nu înseamnă numai DNA și aplicare de pedepse, ci înseamnă prevenirea săvârșirii faptelor anticorupție. „Eu cred că a venit vremea clarificărilor la DNA. În raportul pe care l-am prezentat destul de amplu, cu privire la modul de adoptare a Ordonanței 13, eu am tras un semnal de alarmă vizavi de activitatea DNA și am subliniat nevoia ca activitatea DNA să se desfășoare în limite constituționale”, declara Tudorel Toader, la momentul sesizării Inspecției Judiciare. Ultimul audit la DNA a fost făcut în 2007. „După 10 ani, am sesizat Inspecția Judiciară, verificările sunt în curs de desfășurare și așteptăm cu interes bilanțul și concluziile”, a mai adăugat Tudorel Toader.Pe de altă parte, la solicitarea jurnaliștilor, biroul de presă al instituției a precizat că niciun membru al Inspecţiei Judiciare nu face obiectul unei anchete a procurorilor.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: