DNA „fură” cel puțin 3 luni din viața condamnaților propuși pentru eliberare condiționată! Care este fenomenul DISCRIMINATORIU

DNA „fură” cel puțin 3 luni din viața condamnaților propuși pentru eliberare condiționată! Care este fenomenul DISCRIMINATORIU

Procurorii DNA încalcă Drepturile Omului, în cazurile în care un detinut si-a ispasit perioada de pedeapsa stabilita prin sentinta definitiva pentru o fapta de coruptie si a fost propus pentru eliberarea conditionata, scrie Luju.ro.

Discriminarea este una evidentă, DNA acționând astfel ca un grup de „crimă organizată”, aplicând de ani de zile această rețetă, mai scriu jurnaliștii de la Luju.ro.

Astfel, DNA „fură” 3-4 luni din viața fiecarui condamnat pentru coruptie propus pentru eliberare conditionata de catre comisiile speciale din penitenciare.

Sursa citată amintește în acest sens de Articolul 5 din CEDO, care precizează că “Orice persoana are dreptul la libertate si la siguranta”. Orice persoana care a ispasit o pedeapsa ca urmare a unei hotarari penale definitive are in mod cert dreptul la punerea de indata in libertate dupa ispasirea termenului de detentie stabilit prin hotararea judecatoreasca.

Ne puteți urmări și pe Google News

Discriminarea apare în cazul persoanelor acuzate pentru fapte de corupție. Persoana care a comis o fapta de coruptie sau asimilata, și care este propusa pentru eliberarea conditionata, este obligată să mai efectueze 3-4 luni de inchisoare, din cauza unui plan stabilit de procurorii DNA, mai scrie Luju.ro.

Sursa citată explică de ce apare această discriminare, susținând că DNA speculează Articolul nr.5 (3) din Legea 255/2013, care spune că: “La judecarea cauzelor si la solutionarea propunerilor, contestatiilor, plangerilor sau a oricaror alte cereri in care cercetarea penala a fost efectuata de Directia Nationala Anticoruptie potrivit legii vechi, precum si a celor care au ramas in competenta acesteia in conditiile alin. (1), participa procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie”.

Astfel, din cauza ambiguitatii textului, dar și de frică, majoritatea judecătorilor acceptă ca la ședințele de judecată in care se solutioneaza propunerile de eliberare conditionata sa participe exclusiv procurori DNA.