DNA a anunţat, ieri, că l-a pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea. De asemenea, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă Nela Dorica Iordan, la data faptei inspector la Serviciul Financiar, Contabilitate, pentru de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în  formă continuată. În acelaşi dosar este urmărit şi Mircea Dumitrescu, la data faptei administrator public al judeţului Teleorman, pentru complicitate.

Procurorii anticorupţie precizează că, în luna ianuarie 2014, Gâdea, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul lui Dumitrescu, nu ar fi îndeplinit acte prevăzute în dispoziţiile legislaţiei primare, fapt ce ar fi condus la încheierea cu o societate comercială şi o altă persoană a trei contracte de închiriere având ca obiect părţi din insula Belina şi braţul Pavel al fluviului Dunărea, în suprafaţă totală de 80 ha. Contractele ar fi făcut obiectul controlului financiar preventiv, viza fiind acordată în aceeaşi zi, 16 ianuarie 2014, de către Nela Dorica Iordan, în condiţiile în care aceasta cunoştea modalitatea de încheiere a acelor documente.

HG semnată de vicepremierul Dragnea

Prin Hotărârea de Guvern nr. 943 din 27 noiembrie 2013, semnată de vicepremierul Liviu Dragnea şi mai mulţi miniştri ai cabinetului Ponta, insula Belina şi braţul Pavel au trecut din administrarea Apelor Române în cea a CJ Teleorman. În nota de fundamentare a hotărârii se arăta că CJ depusese un proiect pe
fonduri europene pentru a realiza acolo un complex turistic care cuprindea şi o tabără de vară pentru elevi. Evident că totul a rămas pe hârtie, Teldrum având zona închiriată încă din 2011, iar în ianuarie 2014, o dată cu schimbarea administratorului, a semnat noile contracte cu acesta. Două luni mai târziu a solicitat CJ aprobarea să cesioneze contractul de închiriere către o altă firmă.