Evenimentul Zilei > Justitie > DNA Cluj a suferit un mare eșec. Procurorii și-au cerut dosarul înapoi în cazul omului de afaceri Călin Mitică
DNA Cluj a suferit un mare eșec. Procurorii și-au cerut dosarul înapoi în cazul omului de afaceri Călin Mitică

DNA Cluj a suferit un mare eșec. Procurorii și-au cerut dosarul înapoi în cazul omului de afaceri Călin Mitică

Anunțat cu surle și trâmbițe, chiar pe site-ul DNA, unde omul de afaceri clujean Călin Mitică era acuzat, cu subiect și predicat, de dare de mită s-a dovedit a fi un mare FIASCO. Cu alte cuvinte, așa cum am mai scris în EvZ, doar LITERATURĂ, marca DNA.

După mai bine de un an de procese, procurorii DNA Cluj au trimis la Curtea de Apel Cluj o adresă, prin care solicită restituirea celebrului dosar ”Salina Ocna Dej”, în care omul de afaceri Călin Mitică a fost acuzat de dare de mită.

Dosarul penal nu a trecut niciodată de camera preliminară. Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au decis să anuleze toate probele adunate de ofițerii SRI, prin celebrele comisii mixte, DNA + SRI. Dacă la momentul trimiterii în judecată, dosarul avea grave fracturi de logică juridică, lipsind în totalitate modalitatea de transmitere a mitei de la omul de afaceri la directorul Salinei Ocna Dej, Georgel Mihuț, asta nu l-a împiedicat pe judecătorul de la Tribunalul Cluj, un membru al statului paralel, să declare că totul este legal. Ulterior, la Curtea de Apel Cluj, prin inchere definitivă, magistrații au decis contrariul și au decis să anuleze probele adunate de SRI și să constate că dosarul nu are probele necesare care să conducă la o condamnare a persoanelor trimise în judecată.

În afara unor supoziții, care nu sunt probe, procurorii DNA Cluj au trimis în judecată mai multe persoane acuzate de fapte grave, doar pe bază de LITERATURĂ. Acest lucru a fost constatat și de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj, asta după de ce la Tribunalul Cluj, judecătorul de fond a constatat că dosarul nu are nicio problemă de construcție, deși adevărul era altul. De menționat că judecătorul de la Tribunalul Cluj tocmai fusese sancționat disciplinar, fiind decis să stea drepți în fața sistemului și a statului paralel și de a nu mai ieși din ”rând”.

Omul de afaceri a fost apărat de avocații Lucian Criste și Călin Budișan, din Baroul Cluj.

Anul trecut DNA se credea tare

În cursul lunii martie 2018, DNA Cluj trimitea dosarul lui Călin Mitică la Tribunalul Cluj. Atunci, DNA a dat și un comunicat în care erau folosite cuvinte de genul ”a dispus”, ”mecanism” sau ”a remis”, semn că procurorii erau prea siguri pe ei. Acum s-a dovedit că totul face parte din literatura de tip DNA.

”În perioada 07.07.2011 – 11.12.2013, inculpatul Călin Mitică a dispus remiterea cu titlu de mită, în nouă tranșe succesive, a sumei totale de 87.841,59 lei către inculpatul Mihuț Georgel, în calitatea menționată mai sus, pentru ca acesta din urmă să sprijine interesele de afaceri ale SC Transferoviar Grup SA în relația cu Salina Ocna Dej. Acest „sprijin” consta în obținerea atribuirii, de la autoritatea contractantă Societatea Națională a Sării SALROM SA sau de la Salina Ocna Dej (structură din cadrul acestei societăți naționale), a unor contracte de lucrări și servicii, precum și derularea acestora în condiții favorabile intereselor SC Transferoviar Grup SA. Remiterea sumelor de bani a fost efectuată indirect, într-o formă disimulată, prin decontarea de către SC Transferoviar Grup SA a unor facturi fictive emise de societatea comercială administrată de inculpații Ianchiș Cosmin Adrian și Miclea Cornel Eugen. Ulterior, sumele astfel transferate au fost retrase din contul bancar al firmei respective și predate în numerar inculpatului Mihuț Georgel”, se arată în comunicatul DNA.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.