Evenimentul Zilei > Justitie > DNA a trimis-o în judecată pe soția senatorului PSD de Cluj, Alexandru Cordoș
DNA a trimis-o în judecată pe soția senatorului PSD de Cluj, Alexandru Cordoș

DNA a trimis-o în judecată pe soția senatorului PSD de Cluj, Alexandru Cordoș

Mihaela Cordoș (foto alături de soțul ei Alexandru Cordoș) este acuzată de luare de mită și trafic de influență. Ea primea bai pentru a ”rezolva” examenele pentru ocuparea unor funcții de execuție la mai multe instituții publice din Cluj Napoca.

Procurorii DNA Cluj au dispus trimiterea în judecată a soției senatorului PSD de Cluj, Alexandru Cordoș pentru luare de mită. Mihaela Cordoș este acuată că a luat mită de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei pentru a le comunica subiectele de examen pentur diferite posturi publice care erau scoase la concurs la Spitalul Județean Cluj,unde soția parlamentarului era angajată la Serviciul Resurse Umane. ”În intervalul 2013 – prezent, inculpata Cordoș Mihaiela Lucia a pretins și a primit de la mai multe persoane, foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influența pe care ea și soțul său, Cordoș Alexandru, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, să le obțină cumpărătorilor de influență posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc”, se arată în rechizitoriu.

În același dosar a mai fost trimis în judecată și Tiberiu Popan, un clujean care a vrut să ocupe un post de inginer la Spitalul Clinic Județean Cluj. Procurorii DNA susțin în rechitoriu că Popan i-a dat Mihaelei Cordoș suma de 1.000 de lei. ”În schimbul acestor bani, inculpata Cordoș Mihaiela Lucia urma să-și folosească influența pe care aceasta a pretins că o are asupra unor persoane cu funcții de decizie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, în vederea obținerii, pentru inculpatul Popan Tiberiu Constantin, a unui post de inginer la Serviciul tehnic din cadrul unității spitalicești menționate”, se mai arată în rechitoriu.

În dosarul de corupție au mai fost cercetați și senatorul PSD Alexandru Cordoș și fiica acestuia. Din informații judiciare rezultă că pentru cei doi va continua urmărirea penală.