Evenimentul Zilei > Justitie > DNA a făcut anunțul! Cauțiunea lui Sorin Mândruțescu, acoperită de un imobil?
DNA a făcut anunțul! Cauțiunea lui Sorin Mândruțescu, acoperită de un imobil?

DNA a făcut anunțul! Cauțiunea lui Sorin Mândruțescu, acoperită de un imobil?

DNA anunță că Sorin Mîndruţescu a depus garanţie un imobil evaluat la 835.000 de euro.

Directorul general Oracle România, Sorin Mihai Mîndruțescu, a depus joi, în contul cauțiunii impuse de procurori, înscrisuri din care rezultă constituirea unei garanții reale imobiliare asupra unui bun imobil evaluat la 835.000 euro, anunță DNA., conform Digi24.

Directorul general de la Oracle România are de plătit 500.000 de euro cauțiune. Sorin Mîndruțescu a fost plasat sub control judiciar de DNA pe cauțiune fiind acuzat de luare de mită în formă continuată în perioada 2009-2013.

„La data de 08.08.2019, inculpatul Mîndruțescu Sorin Mihai a respectat obligațiile privind cauțiunea, în sensul că a pus la dispoziția procurorilor înscrisuri din care rezultă constituirea unei garanții reale imobiliare asupra unui bun imobil evaluat la 835.000 euro.Totodată, față de inculpatul Mîndruțescu Sorin Mihai a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile”, anunță DNA, într-un comunicat de presă citat de Mediafax.

Procurorii DNA i-au atras atenția lui Sorin Mîndruțescu că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

DNA anunța anterior că față de directorul Oracle România, Sorin Mîndruțescu, s-a pus în mișcare acțiunea penală și este sub control judiciar pentru că ar fi luat mită 869.413 euro, în opt situații în perioada 2009-2013, de la reprezentanții unei firme de IT pentru contracte avantajoase.