Evenimentul Zilei > Actualitate > DNA a dat de un caz bombă la Poliția Capitalei! EvZ vă dezvăluie în exclusivitate amănuntele șocante!
DNA a dat de un caz bombă la Poliția Capitalei! EvZ vă dezvăluie în exclusivitate amănuntele șocante!

DNA a dat de un caz bombă la Poliția Capitalei! EvZ vă dezvăluie în exclusivitate amănuntele șocante!

O descindere cu mari semene de întrebare la Poliția Capitalei. Evz.ro a aflat, în exclusivitate, ce caută, de fapt, procurorii anticorupție și cine a sesizat DNA

Surse judiciare au precizat că dosarul cercetat de procurorii DNA, in rem, adică pentru faptă, se referă la delapidare.

Mai exact, susțin aceleași surse, ani la rând, Radu Gavriș ar fi semnat și, implicit, a oferit sporuri substanțiale subordonaților săi, chiar dacă nu mergeau la un caz de omor.

Este vorba despre sporul pentru cercetarea la fața locului (CFL) pentru care polițiștii încasau sume substanțiale de bani, pe lângă salarii.

Sumele ajungeau la circa 7.000 de leei pentru un agent și circa 13.000 pentru un ofițer.

Problma este că, susțin aceleași surse, banii s-au dat chiar și pentru cei care stăteau în birouri sau care erau pontați pentru mai multe ore decât au stat, efectiv, la cercetarea unui caz, ceea ce ar fi ilegal.

În acest sens s-a deschis un dosar pentru delapidare.

 

 

Procurorii DNA au ridicat joi documente și computere de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei,

 

 

Patru polițiști de la Serviciul Omoruri ar fi bănuiți că ar fi furnizat presei imaginile de la întâlnirea dintre fostul șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu, și liderii clanului Duduienilor, înainte de înmormântarea lui Emi Pian.

Ei ar fi ridicat imaginile fără mandat, le-au descărcat pe un computer, completând un raport la mai multe săptămâni. Ulterior, imaginile ar fi fost șterse de pe calculator.

 

 

De asemenea, la nivelul Poliției Capitalei se discută reorganizarea Serviciul Omoruri.

Radu Gavriș a contestat, la Tribunalul București, mutarea la IPJ Harghita.

 

Și este posibil ca el să obțină suspendarea mutării, pentru că exact în aceleași condiții, în luna aprilie, a fost mutat tot la Harghita comisarul șef Ion Frățilescu, care însă a câștigat procesul cu IGPR pe această tema și s-a întors la post.

PAGINA ANTERIOARA