DN1, DN2 şi DN7- în topul accidentelor rutiere

DN1, DN2 şi DN7- în topul accidentelor rutiere

Potrivit Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, drumurile naţionale în care se înregistrează cele mai multe accidente rutiere sunt DN1, DN2 şi DN7. Ministerul Internelor şi Reformei Administrative arată că zilnic, sub coordonarea Direcţiei Poliţiei Rutiere, se desfăşoară acţiuni cu efective mărite ce au ca scop reducerea numărului de accidente de circulaţie pe drumurile naţionale 1, 2 şi 7. "Poliţiştii rutieri acţionează în sistem integrat cu cei de la ordine publică, ţinând cont de principalele cauze generatoare de accidente, anume viteza, traversarea neregulamentară a drumului public şi neacordarea priorităţii pietonilor sau vehiculelor (conform planului de acţiune ce se derulează în perioada 16 iunie-16 august 2008)", se precizează în comunicatul MIRA.

Pe DN1, care leagă Capitala de nord-vestul ţării, 29 % din accidente se petrec în judeţul Prahova. 14 % din accidente se datorează pietonilor, iar peste 27 % vitezei neregulamentare ori neadaptate. Cele mai multe accidente se petrec în intervalul orar 14.00 - 19.00, în a doua parte a săptămânii.

Pe DN 2 (Bucureşti-Ucraina), 24 % din accidente se petrec în judeţul Buzău. 24 l% din accidente sunt cauzate de pietoni, iar peste 16 % se produc din cauza conducerii imprudente.

Viteza este reponsabilă de producerea a 12 % din totalul accidentelor. Cele mai multe accidente se petrec în intervalul orar 17.00 - 20.00, în a doua parte a săptămânii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe DN 7, care face legătura între Bucureşti şi Timişoara, 25 % din accidente se petrec în judeţul Vâlcea. 17 % din accidente se datorează pietonilor, iar viteza este reponsabilă de producerea a 21 % din totalul accidentelor.

Depăşirea neregulamentară este cauza a peste 13 % din accidente, cele mai multe dintre acestea petrecându-se în intervalul orar 17.00 - 21.00, în week-end şi în zilele de miercuri. Acţiunile care au ca scop reducerea numărului accidentelor produse din cauza depăşirii vitezei maxime admise, se desfăşoară pe drumurile naţionale 1, 2 şi 7, astfel:

În judeţul Arad, pe DN7, la Săvârşin, Vărădia, Conop, Lipova, Păuliş, Pecica, Nădlac şi pe varianta N-V a municipiului Arad.

În judeţul Argeş, pe DN7, la Morăreşti şi Leordeni.

În judeţul Bihor, pe DN1, la Borş, Sântion, Oşorhei, Tileagd, Corniţel, Borod, Lugaşu de Jos şi Urvind. În judeţul Braşov, pe DN1, la Codlea şi Perşani.

În judeţul Buzău, pe DN2, la Poşta Câlnău, Oreavu, Mihăileşti şi pe varianta DN2 Buzău.

În judeţul Hunedoara, la Zam, Câmpuri Surduc, Mintia, Veţel şi Leşnic.

În judeţul Ialomiţa, pe DN2, între kilometrii 31-41 şi 58-68.

În judeţul Iaşi, pe DN2, la Cristeşti, Moţca, Mirosloveşti şi Ciohoran.

În judeţul Ilfov, pe DN1, la Săftica şi pe DN2 la Afumaţi.

În judeţul Neamţ, pe DN2, la Gherăeşti, Boteşti, Secuienii Noi şi Horia.

În judeţul Prahova, pe DN1, între kilometrii 39-52 şi 70-106.

În judeţul Suceava, pe DN2, la Grăniceşti şi Buneşti.

(18:25)