Editura Evenimentul si Capital

O diversiune propagandistică: Legendarizarea Diasporei. România lui Cristoiu

Autor: | | 10 Comentarii | 11670 Vizualizari

Printre notele care dovedesc Operațiunea politico-SRI-istă din 10 august 2018, se numără și dispariția oricărei referiri la Diasporă în serile următoare de demonstrații, și chiar și în 10 august 2018, mai spre seară. Pînă atunci o mașinărie de manipulare anunțase mitingul din 10 august 2018 drept unul istoric, despicător de catapeteasmă prin prezența românilor din străinătate.

Piața Victoriei a găzduit din ianuarie 2017 o mulțime de adunări de protest. Puține au avut ceva deosebit în afară de slogane strigate, de invenții mai mult sau mai puțin inteligente și de zbierete de vuvuzele. Aceleași momente cu telefonul mobil aprins, aceleași înfășurări ale trupului în drapelul tricolor, după moda caragealeană lansată de eternul înamorat de țară Rareș Bogdan, aceleași ieșiri din perimetru pentru a mai înviora o atmosferă altfel prin nimic deosebită de cea a unei socializări corporatiste.

Timp de cîteva săptămîni mitingul Diasporei fusese anunțat ca unul aparte, urieșește deosebit de cele de pînă acum, mai ales prin profeția că, în timp ce toate celelalte n-au reușit să dea jos Guvernul PSD, singurii care au reușit s-o facă de două ori fiind chiar PSD-iștii, mitingul din 10 august 2018 va reuși.

Drept argumente pentru acest miting crucial au fost aduse numărul uriaș de participanți, unic în istoria demonstrațiilor de protest din Istoria României, deoarece nici comuniștii nu reușiseră, împotriva Guvernului Rădescu în 1945, un număr mai mare de 100 de mii de persoane, dar mai ales caracterul aparte al celor care urmau să demonstreze.

Se anunțaseră un milion de protestatari din străinătate. Imaginea pregătitoare era cea de coloane uriașe de mașini îndreptîndu-se din toată lumea spre țară. Și din America după cum manipulau ofițerii SIE de la Euronews! După ce timp de o săptămînă opiniile politice ale unor români din străinătate dominau Presa militarizată, din seara de 10 august 2018, cînd în Piață au venit, pe lîngă deja binecunoscuții protestatari de un an și ceva și membrii ai partidelor de Opoziție, dar mai ales lucrătorii și colaboratorii SRI și SIE, a fost trecută în rezervă eticheta de Miting al Diasporei.

Cea mai importantă notă conferită mitingului de vineri 10 august 2018 a constat în prezentarea românilor din străinătate ca forța înaintată a societății românești. Prin simpla apartenență la Diaspora, românul devenea superior celui din țară din toate punctele de vedere, dar mai ales din cel al conștiinței democratice. De la fostul activist paukerist Mihail Șora pînă la trompetele Unităților militare din presă românii din străinătate au fost prezentați drept cei care au opțiuni corecte în materie de vot, (cu Dreapta), care detestă comunismul și mai ales care sînt din cap pînă-n picioare conștiințe civice.

O manevră prin nimic deosebită de transformarea de către comuniști a clasei muncitoare în partea cea mai înaintată a maselor de oameni ai muncii. Încă de pe vremea comunismului real s-au ridicat voci, chiar din rîndurile intelectualității de Stînga, care au pus la îndoială această teză de fundament a socialismului real. Pe drept cuvînt s-a observat că a lucra într-o uzină, a munci dînd cu lopata, a mînui strungul nu te face automat purtător al unei constiințe revoluționare. Viața arăta că sînt mulți muncitori leneși, atinși de mentalități mic-burgheze, bolnavi de îmbogățire. Asta în timp ce erau mulți intelectuali care aveau o veritabilă conștiință comunistă, care refuzau îmbogățirea, care erau sincer adepți ai Stîngii.

A vorbi de românii din străinătate ca o entitate aparte, urieșește diferită de entitatea întruchipată de românii din țară, e o pură manipulare propagandistică.

Românii sînt răspîndiți în toată Uniunea Europeană. Ei nu sînt români care muncesc în străinătate. Ei sînt cetățeni europeni.

Campania de propagandă a conținut și un alt element care trimite la viziunea bolșevică asupra lumii:

Bocirea românilor care lucrează în străinătate. S-a susținut astfel că în timp ce noi, în țară, stăm cu burta la soare, trăgînd la aghioase, românii din străinătate muncesc din greu și nu oricum ci pentru a finanța major Bugetul din care noi cei din țară, trîndavii, ne tragem asigurările sociale și pensiile. Mult mai grav, deși mulți români din străinătate sînt oameni pricopsiți din punct de vedere financiar și importanți din punct de vedere social, diaspora e prezentată în chip umilitor ca alcătuită exclusiv din români ajunși în străinătate mînați de sărăcia din țară, ducînd în capitalele înfloritoare ale lumii o existență de lumpenproletari.

Românii plecați în străinătate au făcut-o din varii motive. Pe drept cuvînt, Marius Pieleanu remarca la o emisiune de la TVR de miercuri seara, că navem o cercetare complexă a diasporei, menită a dezvălui structura profesională, motivele plecării, poziția politică chiar a românilor aflați peste hotare. Unii au plecat pentru că o duc rău în România. Alții au plecat pentru a face un ban în plus. Muncesc în Occident cîteva luni, un an, deseori la negru, își impun multe sacrificii, văzînd în perioada asta un timp ieșit din rînd, după care vin în țară și-și ridică vile.

Tudor Chirila, reactie HALUCINANTA! Ce a putut sa spuna despre cazul Codrutei Kovesi a DEPASIT orice imaginatie

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
11:20 BREAKING NEWS. TOADER, lovitură DECISIVĂ pentru KOVESI. Fosta șefă a DNA nu se aștepta la AȘA CEVA! 23:33 Lazăr RĂSPUNDE acuzațiilor. INTERVENȚIE de ULTIMA ORĂ a procurorului general. ACUZAȚIILE „sunt neavenite și urmăresc destabilizarea Ministerului” 23:30 BREAKING NEWS! SEBASTIAN GHIȚĂ: ESTE INIMAGINABIL ce lucru o FACE SĂ MINTĂ 23:25 Kovesi ÎL TRAGE ÎN GROAPĂ pe Augustin Lazăr. Există un mic detaliu care îl poate distruge pe Procurorul General. News alert în Justiţie 23:20 UPDATE. AMENINŢARE CU BOMBĂ la România TV! Geniştii în alertă! Ion Cristoiu se află în clădirea televiziunii. Breaking news în media 23:11 DEZASTRU pentru Kovesi. ACUZAȚIILE oficiale ale SIIJ. Fosta șefă a DNA ar fi luat sute de mii de lei 22:43 Un MARTOR-CHEIE a făcut DECLARAȚII explozive. Noi informații despre Kovesi și ZBORUL în Jakarta 20:50 UPDATE. A fost RESPINSĂ CEREREA LAUREI KOVESI! ADINA FLOREA, în continuare procurorul de caz 17:30 OPERAŢIUNEA STRICT SECRET, Kovesi şi dosarul în care e suspectă. Fostul şef al Poliţiei Române lansează MAREA BOMBĂ: „Totul s-a organizat la nivel de minister” Breaking news 13:43 Avocatul Piperea, despre CITAREA Kovesi: „E un concurs de infracțiuni care ar putea determina o pedeapsă chiar de 10 ani. Este un cumul de acuzații grave." 12:27 News ALERT! PONTA, la ieșirea din sediul PARCHETULUI GENERAL. PROCURORII nu i-au ARĂTAT ce CONȚINE DOSARUL 12:24 Dan Andronic, despre AUDIEREA lui KOVESI: „Nu are cum să evite cerea PARCHETULUI”. News alert 09:04 Pleșoianu solicită expulzarea ambasadorului Hans Klemm: „Acest individ a depășit deja orice limită a diplomației" 08:29 Lovitură PUTERNICĂ dată Regimului Dragnea din partea Germaniei. România va pierde ENORM dacă Kovesi va fi arestată. 06:10 „Operațiunea Sebastian Ghiță îl denunță pe Florian Coldea” a fost un succes. Va fi și „Operațiunea Sebastian Ghiță o denunță pe Codruța Kovesi”? România lui Cristoiu 23:24 BREAKING NEWS în CREIERII NOPȚII! BLONDA lui Iohannis îi întoarce spatele: „Nu mă interesează Kovesi și nici referendumul!” 22:57 BĂTĂLIA TITANILOR: Kovesi și Ponta FAȚĂ ÎN FAȚĂ! Via lui Ghiță o va TORPILA pe Kovesi 21:17 Ghiță și MOMENTUL ADEVĂRULUI despre Kovesi: „Ea a încercat să îmi închidă gura pentru că știam ce a făcut în tinerețe” 20:35 Ponta aruncă bomba: TRECUTUL Laurei Kovesi ESTE ALTUL DECÂT CEL ŞTIUT. Ce s-a întâmplat, de fapt, la vizita din vie? Breaking news 18:21 Ion Cristoiu devoalează anomalia din comportamentul Laurei Codruţa Kovesi: „Pentru prima dată, ea pune mâna pe telefon”