Diverse aspecte ale zilei de 23 August 1944. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Diverse aspecte ale zilei de 23 August 1944. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

În weekend nu te împărţi în prea multe direcţii, nu fugi după doi, sau mai mulţi iepuraşi odată! Fă-ţi o ordine de priorităţi şi respect-o! Pe plan sentimental stai în defensivă, ai răbdare!

22,23 august

 

Diverse aspecte ale zilei de 23 August 1944. HOROSCOPUL LUI DOM' PROFESOR

 

Pe 22 august s-au născut Claude Debussy, John Lee Hooker, Ray Bradbury, Klaus Brambach, Panait Istrati, Alexandru Piru, Gheorghe D. Anghel. Pe 23 august s-au născut Gene Kelly, Harry F. Guggenheim, Rita Pavone, Andrei Pleşu, Ion Biţan, Mircea Iorgulescu, Paul Everac.

Sâmbătă, 22 august sunt Sfinţii: Agatonic, Zotic, Zinon, Teoprepie şi Severian. Duminică, 23 august: Sf. Lup şi Irineu.

"Evenimentul Zilei" din 22 august 1485 a fost bătălia finală a Războiului celor Două Roze. A avut loc pe câmpia Bosworth Field, în Leicestershire. Trupele lui Henric al VII-lea au zdrobit într-o luptă extrem de sângeroasă armata lui Richard al III-lea Plantagent, care a fost ucis pe câmpul de onoare.

"Dau un regat pentru un cal!" -  în varianta lui Shakespeare. L-a dat şi odată cu regatul şi-a dat şi viaţa! Oare ce voia să facă regele Richard cu calul? Să fugă, să se regrupeze şi să adune armata dezorientată, sau să continue lupta disperată?

Nimic în "Kalendar" pe 22 august, dar, totuşi, ceva se întâmpla acum multe mii de ani.

Tradiţia iniţiatică spune că în această zi, 22 august, ultima zi a zodiei Leului, vara are maximum de magie, de putere. Copiii născuţi în această zi sunt predestinaţi unor cariere de conducători, pot deveni persoane importante.

În această zi, 22 august, ultima din Zodia Leului, acum mai bine de şase mii cinci sute de ani în Ţara Sumer şi mai târziu în Ţara Ta-Kemt, (Egipt), ei bine, în Sumer, legendarul leagăn al omenirii, aveau loc ceremonii fabuloase care se prelungeau până noaptea târziu. Pentru că totul se sfârşea când sacerdoţii coborau din vârful marelui zigurat, probabil cel de la Ur, după observaţii atente ale cerului, aducând poruncile zeilor pentru anul care urma.

 

Se pare că există o justificare ştiinţifică, pentru că mult regretatul Harald Alexandrescu îmi spunea că în aceste zile din august atmosfera este clară, foarte clară, permiţând observaţii perfecte ale cerului.