Potrivit Codului administrativ, astăzi expiră termenul de zece zile pe care îl avea la dispoziție Klaus Iohannis pentru a numi miniștrii interimari propuși de Viorica Dăncilă. Cu toate astea, șeful statului nu a scos niciun cuvânt în ceea ce privește acest aspect.

Viorica Dăncilă a transmis la Palatul Cotroceni nominalizarea ca interimari a lui Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul, după ieşirea ALDE de la guvernare şi demisia miniştrilor ALDE.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru a reclama un conflict cu preşedintele Klaus Iohannis, generat de blocarea propunerilor de numire a miniştrilor interimar. „Iohannis are obsesia blocajelor. Vom sesiza CCR”, a declarat Viorica Dăncilă.

Decizia premierului vine în contextul în care președintele României a susținut o declarație de presă, miercuri, la Cotroceni, în care a atacat Guvernul, vorbind despre guvernarea eșuată a PSD, dar nu a menționat nimic depre miniștrii interimari.

 

Te-ar putea interesa și: