Directorul Mintia, Cristian Vladu, demis

Directorul Mintia, Cristian Vladu, demis

Directorul general adjunct al Termocentralei Mintia-Deva, Cristian Marius Vladu, a fost revocat din funcţie vineri, în locul său fiind numit Mircea Tiberiu Borca, fost director tehnic al Termocentralei.

Marius Cristian Vladu (fost prefect şi subprefect de Hunedoara), membru PDL, a fost demis din fucţie printr-un ordin al Ministrului Economiei, Ion Ariton. Ordinul a fost semnat pe 4 ianuarie, iar nominalizarea înlocuitorului său în funcţie, Mircea Tiberiu Borca, a venit abia vineri, 7 ianuarie. Ordinul ministrului nu motivează în niciun fel decizia luată. În decembrie, anul trecut, Vladu şi alţi membri ai PDL au fost înregistraţi în timp ce discutau neoficial despre cum au sprijinit ei candidatul partidului la alegerile parţiale de la Haţeg, cum au contribuit atât la campania acestuia, cât şi la adunarea de voturi în ziua alegerilor. Înregistrarea a fost apoi făcută publică, mai întâi de o televiziune locală, apoi de mass-media centrală. Fraza care se pare că i-a iritat foarte tare pe liderii PDL a fost rostită de Vladu: "Eu sunt sponsorul numărul 1 în campania asta. Am dat un miliard jumate, ai auzit bine? Pe româneşte. Şi n-am dat de la mama, dar îmi creez şi eu nişte obligaţii, mă-nţelegi? Din salariul meu nu pot. E imposibil. Dar au venit nişte firme şi au donat". Discuţia avea loc în noaptea de după alegerile pentru postul de deputat organizate pe 5 decembrie în Colegiul nr. 3 Ţara Haţegului – Ţinutul Pădurenilor. La câteva zile după ce înregistrarea a ajuns în atenţia publicului, Corpul de Control al Ministrului Economiei a început verificări la Termocentrala Mintia, operată de Electrocentrale Deva. Stadiul verificărilor şi eventualele concluzii ale acestora nu au fost încă făcute publice.

"Decizia a fost luată şi politic"

Contactat de EvZ, Marius Cristian Vladu a avut o reacţie iritată şi scurtă: "Lăsaţi-mă-n pace. Dar lăsaţi-mă-n pace, atâta vă rog". Nici succesorul său în funcţie nu a reuşit să oferte prea multe detalii despre situaţia apărută. "Ordinul a fost emis pe 4 ianuarie, nominalizarea mea a fost făcută abia vineri. Sâmbătă am luat legătura cu staff-ul de conducere al termocentralei şi am discutat un pic. Despre verificările Corpului de Control al ministrului şi eventualele concluzii, încă nu am date pentru a vă putea spune amănunte. Vorbind acum strict ca om politic, sigur că situaţia creată (scandalul creat după apariţia înregistrărilor – n.r.) nu face cinste partidului, iar decizia a fost şi una politică", a declarat Mircea Tiberiu Borca, cel care este şi preşedinte al organizaţiei PDL Deva.

Ne puteți urmări și pe Google News