Evenimentul Zilei > EVZ Special > Diplomat francez, bătut și jefuit în Moldova
Diplomat francez, bătut și jefuit în Moldova

Diplomat francez, bătut și jefuit în Moldova

Veteran al războiului civil dintre casele de Burgundia și Armagnac, Guillebert de Lannoy s-a alăturat Cavalerilor Teutoni în războiul polonezo-lituaniano-teutonic.

În 1421, el a fost trimis de Henric al V-lea al Angliei în Palestina pentru a cerceta posibilitatea refacerii Regatului Ierusalimului.

Trecerea sa prin Moldova este descrisă în relatarea călătoriilor sale în regiunea Balticii și Rusia, în cartea sa „Călătorii și Ambasade”, unde relatează întâlnirea cu Voievodul Alexandru cel Bun, de la care află știri despre moartea sultanului otoman și despre certurile pentru succesiunea la tron.

La plecare, din cauza tulburărilor din Imperiul Otoman, Domnitorul român l-a sfătuit să evite să treacă la sud de Dunăre și să ia în schimb o corabie din portul genovez Caffa din peninsula Crimeea.

Citește GRATUIT toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.