Dinți sănătoși. Cu ce ne ajută tehnologia laser în stomatologia modernă

Dinți sănătoși. Cu ce ne ajută tehnologia laser în stomatologia modernă Adriana Celebidache, Dentexcela sursa: dentexcela.ro

Dinți sănătoși ne dorim cu toții. Dezideratele stomatologiei moderne constau în lipsa durerii, timp minim de realizare al tratamentului, eficiența și calitatea manoperelor, tratamente cât mai simple și minim invazive;

Tehnologia de ultimă generație ne ajută foarte mult în realizarea acestor obiective. Mai ales dacă alegem să mergem la stomatolog. Pentru a le face toaleta sau pentru a repara deficiențe mai grave.

Aceasta este reprezentată în primul rând de tehnologia laser, care a pătruns semnificativ în tratamentul stomatologic, precum și de tehnologia digitală. Tehnologia laser constă în apariția mai multor tipuri de laser, cu diferite lungimi de undă, folosite în anumite proceduri.

De exemplu: Laserele Diode (940 nm, 980 nm, 660 nm, 810 nm) sunt folosite pentru decontaminarea țesuturilor în boala parodontală, în tratamentele de canal, biostimularea acestora grăbind astfel procesele de vindecare, în tratamentele chirurgicale, implantologie, ortodonție și protetică. Laserele cu apă (2780 nm Biolase, 2940 nm Litetouch) sunt folosite în tratamentul cariei dentare, acesta realizându-se fără anestezie de infiltrație. De asemenea, Waterlase se folosește și în parodontologie, protetică, estetică dentară, endodonție, ortodonție, chirurgie și implantologie, manoperele fiind realizate fără durere și minim invazive.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dinți tratați fără durere

Tehnologia digitală aduce precizie, confort pentru pacient și protetică de înaltă calitate, prin adaptarea perfectă la marginile preparației.

Tehnologia digitală include:

  • Scanner de mare performanță pentru amprentare;
  • Mașini de frezat metal, metalo-ceramică, zirconiu, precum și lucrări provizorii Cad Cam;
  • Timpul scurt și foarte precis de realizare a lucrărilor dentare, precum și precizia înaltă, reprezintă un deziderat mult căutat de pacienți.

În implantologie au apărut diferite tipuri de implanturi metalice și din zirconiu, indicate în cazurile respective. De asemenea, realizarea tratamentelor de canal într-o singură ședință și cu înaltă precizie. În acest fel, în multe cazuri, dinții pot fi salvați, tratamentele fiind mult mai conservatoare. Toate acestea duc la tratamente stomatologice mai simple și mai ușor suportate de către pacienți – stomatologia minim invazivă.

Toate acestea le găsiți în cadrul clinicii Dentexcela3.

Revista presei