Dilema zilei: a ce miroase sindromul long-Covid? A nazism

Dilema zilei: a ce miroase sindromul long-Covid? A nazism

Tot mai multe voci din lumea medicală consideră stările de disconfort fizic (oboseală, dureri de cap, dureri musculare) drept posibile consecinţe pe temen lung ale trecerii prin infecţia COVID-19. Se vorbeşte chiar de manifestări surprinzătoare care seamănă cu declanşarea unor boli autoimune. Însă dilema zilei, întoarsă pe toate fețele de Robert Turcescu și invitații săi la EVZ Play, este cum miroase Covidul.

"Nu mai e doar că te-ai vindecat, pare-se că apar niște tulburări care durează perioade lungi, nimeni nu știe cât anume va dura. Se duce mai mult către simptomatologie neurologică pe termen lung. E o patologie despre care nu știm aproape nimic, atrage atenția dr. Beatrice Mahler. Întrebarea este: ce știm despre sindroamele post-vaccinare?", a punctat moderatorul.

"E ca și cum Covidul ăsta a bătut gripa normală. Între octombrie și decembrie 2020 au fost 28 de cazuri de gripă sezonieră, niciun mort. Cine nu mă crede să se uite pe statistici", a amintit jurnalistul Bogdan Comaroni.

Intervenit telefonic, instructorul de dresaj canin George Bratu a explicat în ce constă sarcina câinilor dresați să detecteze oamenii infectați cu SARS-CoV-2. "Câinele face analiza particulelor pe care le emite omul. Câinele se antrenează pe un miros cunoscut". Problema este, după Robert Turcescu, cum poți să extragi acea particulă de Covid pe care câinele să o identifice? "Arată a nazism, a atras atenția Bogdan Comaroni. "Ăla miroase a român, ăla a evreu, ăla a neamț ", a completat moderatorul.

Ne puteți urmări și pe Google News