Dilema unui director de liceu unde elevii se droghează. Părinții nici nu vor să audă de testarea antidrog a elevilor

Dilema unui director de liceu unde elevii se droghează. Părinții nici nu vor să audă de testarea antidrog a elevilor Droguri. Sursă foto: Dreamstime

Procurorii DIICOT au descins la mai multe licee din București, și au reținut șapte elevi care erau și traficanți de droguri. Acum, directorul unui colegiu vizat, a spus că  profesorii sunt prinși la mijloc, între lege și părinți.

Directorii de școli spun că au fost amenințați de părinții elevilor suspectați că se droghează, cu darea judecată.

În acest caz este și directoarea Colegiului Național "I.L. Caragiale”, a care a relatat, marți, că a fost amenințată de părinți elevilor care se droghează, că va fi chemată la tribunal dacă va spune alte lucruri despre acest subiect.

”Când voi avea dovezi, voi merge cu ele la DIICOT și Poliție”, a spus directoarea, care vrea ca școala ei să fie una ”curată” din acest punct de vedere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Părinții nu vor teste antidrog în școli

Reprezentanta unei Asociații de părinți, Andreea Ionescu a intrat în direct la o televiziune de știri și a anunțat că nu este de acord cu testarea elevilor.

Motivul invocat de Andreea Ionescu este teama de stigmatizare și de marginalizare socială a elevilor care consumă droguri.

”Testarea antidrog, nu. Să știți că aceste măsuri pun presiune pe victimă, deci copiii care ajung să consume droguri sunt la un moment dat victime. Presiunea pusă pe victimă nu descurajează această problemă pentru că victima are de fapt niște probleme psiho-emoționale și are nevoie de suport, nu să fie arătată cu degetul”, a mai spus Andreea Ionescu.

Copiii se maturizează prea repede

De cealalată parte, asociațiile de părinți se opun, categoric, oricărei idei de a combate consumul de droguri în scoli, cum ar fi testarea antidrog a elevilor.

”Este un pericol de care știu de mult, faptul că mai pe lângă toate liceele se întâmplă aceste lucruri. În ceea ce privește reacțiile părinților cred că sunt legate de faptul că vârsta aceasta a adolescenței vine cu multe schimbări, foarte bruște. Practic copilașul nostru, pe care îl știam într-un fel, într-un timp relativ scurt se transformă total conform caracteristicilor vârstei. Noi suntem cumva luați pe nepregătite dacă nu apucăm să ne informăm ce însemna această vârstă și ce este normal să se schimbe în comportamentul lui și ce nu este normal sau ar trebui să ne ridice un semn de îngrijorare”, a spus Andreea Ionescu, potrivit Digi24.ro.