Evenimentul Zilei > Politica > Diferența dintre Iohannis și ceilalți politicieni. „Miza este mult prea mare”
Diferența dintre Iohannis și ceilalți politicieni. „Miza este mult prea mare”

Diferența dintre Iohannis și ceilalți politicieni. „Miza este mult prea mare”

Daniel Funeriu a comentat pe pagina sa de facebook , care sunt implicațiile rezultatelor alegerilor care vor avea loc duminică

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a comentat pe pagina sa de Facebook care este miza alegerilor prezidențiale care vor avea loc duminică. Ca argument, acesta aduce o postare pe care a făcut-o acum zece ani pe blogul său, în care scria despre desemnarea lui Klaus Iohannis ca premier de către Mircea Geoană.

„În 15 octombrie 2009, acum 10 ani, scriam acest text despre Klaus Iohannis pe blog. Tocmai fusese propus premier de Geoană, iar eu eram în plină campanie împotriva lui Geoană. Să nu mai ziceți că nu sunt consecvent și că nu “le văd” bine…

Această postare nu este despre omul Klaus Johannis. Este despre ceea ce el reprezintă în conştientul colectiv. Am un respect deosebit pentru oameni precum Klaus Johannis. Tocmai de aceea cred că este o insultă, la adresa tuturor celor care respectă ceea ce acest om deosebit întruchipează, să i se propună un „mandat de două luni după care, în cazul în care va câştiga Antonescu sau Geoană se va evalua eficientă guvernului şi vom decide cum mergem mai departe” (exact așa s-a exprimat Klaus Johannis la Realitatea TV). L-am văzut pe Dl Johannis azi la RealitateaTV.

El, în studio la Sibiu, ei, corifeii politici, în Bucureşti. Cei de la Bucureşti se băteau pe reputaţia lui Johannis fără că măcar să-l bage în seamă vreo 10 minute, iar el, politicos, a spus că trebuie să se retragă pentru că are de mers mai departe. În ochii mei această secvenţă arată exact ceea ce înseamnă Klaus Johannis (repet, simbolul, nu omul) pentru cei ce îl propun. Un turn cu care dau un şah. Aceeaşi secvenţă îmi creşte foarte mult respectul pentru Dl. Johannis.

Miza este mult prea mare. Miza următoarelor zile este schimbarea paradigmei de guvernare în România. Dacă noul premier, oricare ar fi el, va schimbă paradigmă guvernării şi va creşte încrederea în actul guvernamental, atunci vom putea spune că cei 20 de ani ai lui Brucan au trecut. Și atunci, à toute chose malheur est bon.

PS: puteți verifică, textul e acolo, pe blog, bine mersi.”, a scris pe pagina sa de Facebook, Daniel Funeriu.