Dieta care face minuni. Alimentele care nu trebuie să îți lipsească toamna asta!

Dieta de toamnă pare a fi cel mai bun aliat al nostru în acest sezon, susțin specialiștii. Având în vedere că vremea se schimbă radical și sistemul imunitar trebuie protejat, alimentația trebuie și ea schimbată la rândul ei.

În sezonul rece, dieta de toamnă devine cel mai bun prieten al nostru. În această perioadă, corpul are nevoie de o serie de alimente care ajută la întărirea sistemului imunitar, iar nutriționistul Ruxandra Pleșea a explicat, la Antena 3, care sunt acestea.

Supa cremă de rădăcinoase, cea mai bună pentru imunitate

„Spre exemplu, în medicina tradiţională chineză, ayurvedica, alimentele sunt pe categorii: care ne încălzesc pe interior, dar şi care ne răcoresc.

Acum vrem să ne încălzim, ca să facem faţă şi bolilor şi să avem o imunitate bună şi vom alege alimente încălzitoare. Rădăcinoasele, spre exemplu, sub formă de supă-cremă. Tot în această perioadă apare şi dovleacul.

De asemenea, e nevoie de mai multe grăsimi bune, dar nu excesiv”, a explicat medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, marţi, la rubrica Sfat de sănătate, de la Antena 3.

„Dacă suntem în interior, nu va trebui să facem atât de multe schimbări calorice, ci ne adaptăm temperaturii în care ne petrecem cel mai mult timp”, mai spune medicul.

„Alimentele de sezon care fac bine organismului sunt leguminoasele, rădăcinoasele, iar în această perioadă rece, alimentaţia nu va mai fi bazată pe salate, ca vara, sau alte alimente care ne răcoresc, ci unele potrivite sezonului.

Alimentaţia trebuie să fie în acest sezon un pic mai consistentă şi nu trebuie să uităm de leguminoase, precum lintea, mazărea şi năutul.

Ele sunt minunate şi aduc un echilibru bun pentru flora intestinală, care şi ea este un scut de protecţie, atunci când vorbim de boli, inclusiv răceli, viroze”, a recomandat dr. Ruxandra Pleșea.

Ce eliminăm din alimentaţie în sezonul rece

„Eliminăm din alimentaţie acum excesul de salate şi de alimente răcoritoare, hidratante. Nu mai mâncăm seara o simplă salată de castraveţi, ci e nevoie de mai mult pentru a ne încălzi şi a ne menţine un bun aport caloric adaptat.

În rest, ne adaptăm alimentaţia să fie un pic mai consistentă şi nu uităm de leguminoase", a încheiat dr. Ruxandra Pleșea.