Aceste acuzații vin din partea senatoarei Diana Şoşoacă potrivit căreia, şeful DSU are mâinile pătate de sânge. Ea a comentat, astfel, declarațiile lui Arafat conform căruia salvatorii nu au putut interveni în cazul accidentului în care a murit pilotul din cauza vremii nefavorabile. Diana Şoşoacă a declarat, pentru România TV, că afirmațiile lui Raed Arafat demonstrează „incompetenţa crasă pe care acest om o afişează”.

„Îi lipsește empatia, compasiunea, îi lipseşte sufletul. Toate guvernările l-au susţinut pe domnul Arafat şi avem numai morţi pe mâinile lui. Mâinile lui sunt pline de sânge. Nici la acest moment nu e în stare să-şi dea demisia, ceea ce înseamnă că nu are pic de demnitate şi onoare. E inacceptabil că o astfel de persoană, că om nu poţi fi, să nu ai pic de inflexiune a vocii când vorbeşti de vieţi pierdute. Raed Arafat are salariu inclusiv de acest om care şi-a pierdut viaţa”, a declarat Diana Şoşoacă în intervenția sa.

Ea a continuat în aceeași notă acuzându-l pe șeful DSU de infatuare și îngâmfare și susținând teoria potrivit căreia Raed Arafat ar fi susținut de servicii secrete externe.

„O infatuare şi o îngâmfare care nu îi arată decât incompetenţa, egocentrismul şi autoidolatria de care dă dovadă. Acest Guvern şi acest preşedinte nu dau dovadă decât că probabil sunt nişte servicii secrete externe care îl impun pe Raed Arafat în funcţia de şef DSU”, a mai spus Diana Şoşoacă.

Declarațiile lui Raed Arafat

Raed Arafat, şeful DSU, a explicat că misiunea salvatorilor în cazul acestui accident în care și-a pierdut viața pilotul Adrian Cernea, la Slănic Moldova, județul Bacău, a fost pusă în dificultate de zona greu accesibilă în care s-a produs.

„Maşina a intrat în râu. Maşina s-a răsturnat, una a putut să iasă, alta nu, sau poate a încercat să iasă şi a luat-o apa. Accesul e greu pe aceste drumuri. Nu putem să trimitem maşini de pompieri de mare gabarit. S-au trimis ATV-uri. Zona e greu accesibilă. Ştiu că echipa de la Bacău care a plecat când au plecat, colegii de la pompieri unii au mers pe jos distanţe mari, din două județe cine ajunge mai repede. În astfel de situații nu poate nimeni sa aibă pretenţia ca echipele să ajungă în 5 minute, când îţi asumi în astfel de vreme iți asumi”, a spus Raed Arafat.

Accidentul de la Slănic Moldova

Sâmbătă, maşina de concurs condusă de Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache a fost luată de ape într-o vale prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme.

Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform Comisiei Naţionale de Off Road.

Trupul său a fost găsit fără suflare, câteva sute de metri mai jos. Copilotul a fost transportat la spital.