Diana Șoșoacă ne dă pe mâna rușilor. Europarlamentara vrea referendum pentru ieșirea din NATO

Diana Șoșoacă ne dă pe mâna rușilor. Europarlamentara vrea referendum pentru ieșirea din NATONATO. Sursa foto: Dreamstime.com

Diana Șoșoacă este cunoscută pentru simpatiile pentru dictatura lui Vladimir Putin. Din Parlamentul European, unde a ajuns împreună cu Luis Lazarus Zeus Tv, ea ar dori să ne dea pe mâna rușilor.

Europarlamentara SOS ar dori ca România să iasă din NATO, alianța care ne protejează în fața expansiunii rusești. Iar acum, încurajată de rezultatul nesperat obținut la alegerile europarlamentare, plusează.

Diana Șoșoacă ne vrea la mâna lui Putin

Senatoarea SOS și-a prezentat punctul de vedere într-o interpelare în Senat. De la înălțimea celor 450.000 de voturi pe care le-a strâns la alegerile din 9 iunie, Diana Șoșoacă cere referendum pentru ieșirea din NATO. Un ultim serviciu pe care îl face prietenilor de la Moscova, ca senator al României, înainte de a-și lua în primire funcția de la Bruxelles.

Șoșoacă susține că România este prinsă sub „Bocancul NATO” și că forțele sale de opresiune au cuprins întreaga Europă. În fapt, NATO este o alianță militară formată la care participă cu trupe toate statele membre.

Din poziția de tovarăș de drum al regimului putinist, Diana Șoșoacă nu poate îmbrățișa altă poziție decât cea dictată de Moscova. Ea descrie alianța drept un „instrument de opresiune” a popoarelor. Este retorica pe care Rusia o are de pe vremea când Iosif Stalin plănuia să cucerească Europa de Vest. Aceasta a fost preluată și actualizată de Vladimir Putin mai ales după invazia Ucrainei.

„Evoluția Tratatului Atlanticului de Nord, de la înființarea sa până în prezent, a dovedit cu prisosință, fără doar și poate, că acest Tratat militar s-a constituit într-un instrument de opresiune a popoarelor, la îndemâna exclusivă a SUA, pentru promovarea, apărarea și dezvoltarea intereselor economice ale SUA, nicidecum un Tratat Militar Defensiv, menit să apere pacea și democrația mondială așa cum este declarat” se arată în interpelarea depusă de Diana Șoșoacă.

Sosoacă

Diana Șoșoacă Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

România pusă pe tavă lui Putin

Timp de aproape 45 de ani, din momentul în care a fost ocupată de Armata Roșie, în 1944, și până în 1989, România s-a aflat sub dominația rusă. Partidul Comunist a fost adus la putere de tancurile sovietice, iar suferințele îndurat de români din cauza represiunii comuniste au fost imense.

România a regresat din punct de vedere economic, social și cultural, iar urmele nenorocirilor provocate de regimul totalitar încă se văd.

Acest lucru nu o împiedică pe Diana Șoșoacă să militeze în favoarea apropierii de Rusia lui Vladimir Putin. Iar cererea de retragere din NATO se înscrie în aceste demersuri. Fără NATO, România ar fi la dispoziția Armatei roșii, așa cum a fost și în 1944.  Pentru Șoșoacă, la fel ca pentru toți susținătorii Moscovei, acesta pare un lucru pozitiv.

Parlamentul European

Parlamentul European Sursa Foto: Arhiva EVZ

Diana Șoșoacă candidează la prezidențiale

Ultima interpelare a senatoarei SOS este menită să atragă atenția asupra sa, în contextul alegerilor prezidențiale. Diana Șoșoacă a anunțat că vrea să candideze la Cotroceni. Iar propunerea pe care o face, un referendum pentru ieșirea din NATO este de natură să atragă atenția.

În aceste condiții, cere „pregătirea și convocarea unui Referendum Național referitor la apartenența României la NATO, referendum care ar fi trebuit organizat la momentul aderării”.

Mai ales că, în următoarea perioadă se va afla la Bruxelles, în Parlamentul European. Acesta este un loc în care nu va putea să se desfășoare în adevărata sa splendoare. E greu de crezut că va fi lăsată să-și facă de cap, așa cum a fost lăsată, patru ani, în Senatul României. Cu siguranță nu-și va permite să-și etaleze personalitatea în plen sau la tribună, la Bruxelles, cum făcea la București. Chiar dacă îl are alături de Luis Lazarus Zeus Tv.

Cel mai probabil, live-urile pe care le va transmite, în care va vitupera împotriva oficialilor europeni vor fi realizate în fața instituției. Sau, în cel mai bun caz se va filma pe holuri sau în pauzele ședințelor, când sala este goală.