Diana Șoșoacă, executată silit de ANAF:„Vor să mă lase fără casă. Am informații că este un ordin politic”
- Maria Miron
- 31 iulie 2022, 23:00
Senatoarea Diana Șoșoacă a vorbit despre felul în care ANAF a decis să-i urmărească bunurile și conturile bancare, dar și despre faptul că a dechis un proces împotriva instituției în cauză și a Ministerului Finanțelor Publice, vrând să conteste executarea silită impusă din pricina datoriilor.
Diana Șoșoacă a declarat faptul că nu datorează niciun ban statului român, deși Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a decis să o execute silit.
ANAF, control asupra veniturilor Dianei Șoșoacă
„Da, este vorba despre amenzi pe care le-am primit în timpul pandemiei și despre alte sume despre care habar nu am. În cazul amenzilor, majoritatea au fost anulate în instanță, însă ANAF continuă să-mi instituie popriri și executări silite.
Celelalte sume sunt de la cabinet, pe care le-am achitat prin ghiseul.ro. Am plăți făcute în februarie, care îmi apar că sunt în procesare”, a spus senatoarea Diana Șoșoacă.
Diana Șoșoacă: ANAF a primit ordin politic
Diana Șoșoacă a declarat că datoria calculată de ANAF se ridică la suma de circa 30.000 de euro și că această măsură nu reprezintă altceva decât o încercare a adversarilor săi politici de a o intimida.
„E vorba despre aproximativ 30.000 de euro. Am depus în instanță peste 100 de pagini. În afară de faptul că am câștigat procesele pentru nepurtarea măștii, există și o decizie a Curții Constituționale, care a declarat neconstituționale amenzile pentru mască.
Eu nu cred în întâmplări. Știu că vor să mă lase fără casă, fără mașină, să îmi închidă gura. Am informații că este un ordin politic. Cum să vină domnul ministru Bode și să spună despre mine că sunt cel mai amendat om din România și că tot nu mă potolesc, de unde are dânsul informațiile astea?”, a întrebat Diana Șoșoacă.
Justiția a devenit un lux
Senatoarea Diana Șoșoacă a acuzat ANAF de chemarea în instanță a cetățenilor în baza unor penalități, deși acestea nu sunt fondate. Motivul pentru care instituția ar decide astfel de procese vine din dorința statului de a colecta bani la bugetul propriu, în detrimentul cetățenilor, conform fostei senatoare AUR.
„Ei vin cu așa-zise penalități pe care le invocă înainte de prescripție, pe care nu poți să le anulezi decât printr-o decizie a instanței. Chiar dacă ai fost plătitor de bună credință. Așa se întâmplă și cu pensiile.
De ce fac asta? Pentru că nu mai au bani la buget. Și pentru că se bazează că puțină lume își permite să meargă într-un proces. Justiția a devenit un lux pe care puțini români și-l mai permit”, a transmis Diana Șoșoacă, conform Fanatik.ro.