Politică în familie. Diana Șoșoacă și-ar fi demis soțul din gelozie

Politică în familie. Diana Șoșoacă și-ar fi demis soțul din gelozie Familia Șoșoacă. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Senatoarea Diana Șoșoacă se află la a treia căsătorie, cu Silvestru, bărbatul care i-a fost alături în vreme pe tot drumul spre scena politică. De altfel, în semn de mulțumire pentru susținerea acordată, senatoarea și-a investit bărbatul cu a doua poziție în partidul pe care îl conduce. Iar acum, tot ea, încearcă să-l dea jos,

Diana Șoșoacă a provocat marea surpriză a finalului de săptămână în politică. Aceasta în vreme ce coaliția încerca, deloc surprinzător, fără succes, să ajungă la o înțelegere cu privire la comasarea alegerilor. Șoșoacă a anunțat că-și retrogradează soțul din politica mare. Ca să fim mai preciși, l-a suspendat din funcția de prim-vicepreședinte al partiduluiu de familie pe care l-a înființat.

Diana Șoșoacă, decizii sub imperiul geloziei

Surse politice din apropierea senatoarei susțin că aceasta ar fi decis să-și suspende bărbatul din cauza geloziei. Silvestru Șoșoacă ar fi fost surprins dansând cu o altă femeie. Politiciana și-ar fi văzut prim-vicele de la partid într-un clip pe rețelele sociale. În imagini, bărbatul pare foarte prins de partenera sa blondă. Alta decât senatoarea cu nume de zeitate romană. Și totul se petrece pe față, în dreptul obiectivului camerei de filmat.

Suficient cât să-i provoace arsuri la stomac președintei de partid. Cu atât mai mult cu cât, aflată la a treia căsnicie oficială, nu se poate spune că Diana Șoșoacă nu are experiență la semnele pe care le dau bărbații ispitiți să calce strâmb. Și astfel a apărut comunicatul cu privire la „tentațiile” la care ar fi supus Silvestru Șoșoacă de către serviciile secrete.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pentru a putea să-mi salvez familia a trebuit să iau cea mai promptă decizie. Pentru a putea salva sufletul unui om și viața lui, pentru a-l scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat a trebuit să-l suspend din funcția de prim-vicepreședinte, astfel încât semnătura lui să nu mai însemne nimic”, a spus Diana Șoșoacă.

A luat decizia de suspendare într-o viteză atât de mare, încât nici măcar cel vizat nu a aflat. Silvestru a citit în presă despre pericolul în care s-a aflat și cum i-a fost salvat sufletul și viața din ghearele serviciilor.

Silvestru Șoșoacă, reacție la suspendarea din partid

Pus în fața faptului împlinit, soțului senatoarei Diana Șoșoacă nu i-a mai rămas decât dreptul la replică. Și, am adăuga, amintirea dansului care l-a costat perspectiva unei cariere politice și a unei poziții de parlamentar, lipsit de grijile vieții de zi cu zi. Silvestru a transmis, la rându-i, un comunicat, prevestind războiul intern din familia și partidul Șoșoacă.

Drept care, la pachet cu negocierile dintre PSD și PNL pe tema comasării alegerilor, ne așteptăm ca zilele viitoare să fie dominate de un nou scandal de politică conjugală.

„Am aflat despre această Decizie din presă. Decizia este ilegală, membrii partidelor putând fi sancționați numai în condițiile legii partidelor politice, care garantează dreptul la apărare în fața forurilor statutare și în fața instanțelor de judecată. Potrivit art. 16 (1) din Statutul S.O.S. «Suspendarea ori destituirea din funcția de conducere pe care o îndeplinește (un membru) se face de către organul care l-a ales, cu votul majorității simple a acestuia».

Suspendarea mea din funcția de Prim-vicepreședinte al partidului se poate face numai de Congresul partidului. Decizia nu are consecințe juridice, subsemnatul deținând în continuare funcția de Prim-vicepreședinte al partidului”, a transmis Silvestru Șoșoacă.

Șoșoacă susține că premierul Ciolacu i-a oferit rolul de premier. Sursă foto: Arhiva EVZ

Sursă foto: Arhiva EVZ

Silvestru își asumă proiectul promovat de Diana Șoșoacă

Soțul politicienei își asumă paternitatea proiectului politic centrat pe soția sa, care ocupă tot prim-planul. El spune că este principalul organizator al partidului în care Diana Șoșoacă are meritele sale. El spune, totuși, că nu poate accepta abuzurile împotriva celorlalți membri de partid. Aceasta chiar dacă Diana ocupă tot prim-planul.

Totodată, respinge insinuările conform cărora ar fi victima serviciilor secrete. Chiar dacă, așa cum vedem un clișeu mult distribuit prin filme, organizațiile secrete apelează la agente blonde pentru seducția celor pe care doresc să-i recruteze. Politicianul și soțul senatoarei spune că-și va continua activitatea în cadrul partidului în calitatea de prim-vicepreședinte. În opinia sa, decizia soției nu are nici o valoare juridică.

„Motivele invocate de dna Președinte S.O.S., că aș fi victima unor acțiuni de intimidare și șantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierie sale politice, nu sunt reale. Nu sunt de acord cu folosirea mea și a familiei pentru ca dna Iovanovici-Șoșoacă să se victimizeze în scop electoral. Nu cauționez sub nicio formă serviciile secrete, a căror implicare în viața politică este cunoscută, dar asta nu înseamnă că putem fi necinstiți în fața electoratului și a membrilor de partid”, a mai transmis Silvestru Șoșoacă.

Așa cum arătam mai sus, scandalul este abia la început, în primele sale faze. Rămâne să vedem dacă se va finaliza cu un nou divorț și dacă partidul va fi împărțit, așa cum se face cu bunurile comune, între cei doi parteneri.