Diagnosticarea factorilor care cauzeaza igrasia in cladiri si principalele metode pentru indepartarea acesteia (P)
Editura Evenimentul si Capital

Diagnosticarea factorilor care cauzeaza igrasia in cladiri si principalele metode pentru indepartarea acesteia (P)

Autor: | | 0 Comentarii | 1159 Vizualizari

Igrasia reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme ale zidariei constructiilor vechi sau noi, atunci cand cladirile nu sunt prevazute cu structuri de protectie corespunzatoare.

Fie ca este vorba de structurile superioare afectate de apa provenita de la precipitatii sau de apa care este in contact cu fundatia, respectiv subsolul constructiei, umiditatea este inamicul numarul al zidariei, indiferent de materialul utilizat – beton, caramida, piatra.

Tipuri de igrasie si factorii cauzatori - 3 pareri gresite despre formarea igrasiei si a mucegaiului

 • Igrasia si mucegaiul afecteaza doar cladirile vechi
 • Contrar parerilor generale, nu vechimea unei case este relevanta in aparitia umezelii excesive, a mucegaiului si a igrasiei.

  Mai importante decat anul constructiei unei cladiri sunt: calitatea materialelor utilizate precum si intretinerea periodica a interiorului si exteriorului acesteia.

  De cele mai multe ori, casele vechi sunt proiectate pentru a preveni problemele cauzte de umezeala, fiind construite aproape in intregime din materiale impermeabile.

  De cealalta parte, exista o categorie de cladiri noi a caror proiectare nu este prevazuta cu solutii de impermeabilizare, permitand ca umiditatea sa afecteze zidaria.

  Pentru lucrarile de intretinere si reparatie pentru cladirile vechi este recomandat sa se evite folosirea materialelor moderne incompatibile (ciment, mortar) si sa utilizeze in schimb materiale traditionala pe baza de calcar, care vor permite structurii sa respire.

 • Factorii cauzatori ai igrasiei provin doar din exterior
 • Exista multiple cauze care afecteaza structurile de rezistenta ale cladirilor, specialistii in domeniu utilizand diferite instrumente pentru identificarea factorilor din interior si exterior, pentru a efectua lucrarile potrivite.

  De cele mai multe ori, in cazul unei cladiri pot exista mai multi factori cauzatori, cei mai frecventi fiind:

  • Lucrarile de constructie:

  • Calitatea indoielnica a materialelor utilizate - Indiferent care sunt materialele utilizate, majoritatea lucrarilor de constructie necesita si lucrari de hidroizolatie.

  Explicatia se rezuma la faptul ca atat betonul, caramida, cat si lucrarile simple de tencuiala prezinta goluri interconectate la constructie, iar la primul contact cu apa, aceasta va patrunde prin aceste goluri;

  • Proiectarea si executia defectuoasa a constructiei - O casa va fi protejata de astfel de probleme daca se vor lua in considerare anumite aspecte inca de la inceputul constructiei – identificarea surselor subterane de apa care ar putea patrunde in fundatie si subsol, determinarea celei mai potrivite solutii de hidroizolare (materiale si metode utilizate).

  Pagina 1 din 2  Stirile zilei

  Alte articole din categoria: Social

  Alte articole din categorie

  capital.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  fanatik.ro
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  playtech.ro
  unica.ro
  dcnews.ro
  stiridiaspora.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE ŞI

  Articole salvate