Evenimentul Zilei > Social > Dezvoltarea serviciilor sociale în mediul rural, o prioritate pentru CARP Omenia
Dezvoltarea serviciilor sociale în mediul rural, o prioritate pentru CARP Omenia

Dezvoltarea serviciilor sociale în mediul rural, o prioritate pentru CARP Omenia

Gheorghe Chioaru, președintele Asociației C.A.R.P.„Omenia” București, un înger protector al bătrânilor, cum îl numesc cei cărora le-a întins o mână de ajutor atunci când au avut nevoie, se luptă de ani buni pentru binele bătrânilor.

În urmă cu mai puțin de o lună, când iarna nu își făcuse atât de bine simțită prezența, școlile nu erau închise și nici drumurile înzăpezite, Gheorghe Chioaru a făcut o vizită membrilor Asociației C.A.R.P. „OMENIA” București din localitățile învecinate în cadrul adunărilor pentru alegerea reprezentanților care vor participa la Adunarea Generală din 10 martie.

Împrumuturi acodate corect și rapid În maratonul făcut în comunele din județele Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița și Ialomița, președintele OMENIA a dorit să afle care sunt problemele cu care se confruntă oamenii, iar unul dintre răspunsurile venite din partea membrilor asociației a fost acela că își doresc dezvoltarea și extinderea serviciilor sociale și medicale și în mediul rural. Acestea fiind aproape inexistente. Mai mult, aceștia au discutat și despre corectitudinea și rapiditatea acordării împrumuturilor.

Organizația cât un oraș Potrivit ziarului Omenia, la aceste întâlniri, Gheorghe Chioaru le-a vorbit oamenilor despre implicarea asociației pe care o conduce, dar și a Federației Naționale „OMENIA” a C.A.R.P.- urilor din România în problematica vârstnicilor, atât la nivel național, în calitate de reprezentant al societății civile la Consiliului Economic și Social, dar și ca reprezentant al vârstnicilor din România la Platforma Europeană AGE, organizație ce numără peste 40 de milioane de membri.

,,Suntem o organizație puternică, suntem cât un oraș, cu peste 51.000 de membri, și unică în România prin serviciile sociale pe care le-am dezvoltat de-a lungul timpului și, în ciuda tuturor vremurilor și regimurilor, am rezistat. Ce putem să facem pentru dumneavoastră în plus față de serviciile pe care le oferim acum? Părerile dumneavoastră sunt cele mai importante pentru noi, pentru că dumneavoastră sunteți OMENIA”, a declarat președintele Chioaru.

44 de servicii sociale

Asociația C.A.R.P. „OMENIA” Bucureşti oferă de mai bine de șase decenii servicii sociale persoanelor vârstnice, ceea ce a dus, în decursul timpului, la înființarea a 44 de servicii și activități sociale, subiect dezbătut pe larg de Gheorghe Chioaru în vizita făcută în localitățile învecinate. În calitate de reprezentant al vârstnicilor din România la Platforma Europeană AGE, organizație ce numără peste 40 de milioane de membri, președintele a discutat și despre viitoare proiecte care să vină în sprijinul bătrânilor, dar și al persoanelor sărmane. 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: