Evenimentul ZileiJustitieDezvăluirile EVZ au ARUNCAT ÎN AER JUSTIŢIA! Ministrul Justiţiei: „Probele obţinute în urma protocolului SRI-DNA pot fi ANULATE!” Discuţia decisivă, MARŢI

Dezvăluirile EVZ au ARUNCAT ÎN AER JUSTIŢIA! Ministrul Justiţiei: „Probele obţinute în urma protocolului SRI-DNA pot fi ANULATE!” Discuţia decisivă, MARŢI

Dezvăluirile EVZ au ARUNCAT ÎN AER JUSTIŢIA! Ministrul Justiţiei: „Probele obţinute în urma protocolului SRI-DNA pot fi ANULATE!” Discuţia decisivă, MARŢI
Florian Iordache, ministrul Justiției, a anunțat sâmbătă seară că în următoarea sedinţă CSAT, care urmează si aibă loc marţi, va ridica problema protocolului SRI-DNA despre care EVZ a făcut dezvăluiri incendiare (vezi mai multe detalii exclusive AICI, AICI şi AICI).

El a mai spus că probele strânse în mai multe dosare ar putea fi declarate nule fiind obținute ilegal, iar în cazul sentințelor deja date se poate cere revizuirea.

Iordache a spus că trebuie întâi văzut exact conținutul protocolului. Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a mai declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, că a văzut, în ultima perioadă, cum procurorul general a comentat despre legi, precizând că Parchetul trebuie doar să aplice legile, în timp ce elaborarea lor este atribuţia Parlamentului.

„Până la urmă legislaţia în România o face Parlamentul, ca şi modificarea legilor. Pentru că am văzut în ultima perioadă organe ale statului care îşi dau cu părerea despre legi. Am văzut procurorul general care spune că o lege e bună sau nu e bună. Parchetul trebuie să aplice legea. Legile în România trebuie să le facă Parlamentul”, a spus ministrul Justiţiei.

„Legea răspunderii magistraţilor face parte din pachetul legilor de justiţie, este vorba de legile 303, 304, 317. CSM, până în data de 15 februarie, are termen să le reanalizeze, pentru că ele au fost elaborate de vechiul CSM. Ministerul Justiţiei, fără îndoială, va avea propriile observaţii pe aceste legi, iar ele vor ajunge la Parlament”, a mai spus Iordache, preluat de Flux24.ro.

 


Accesează: