Actualitate
Dezvăluiri șocante ale unui medic de la spitalul CF Witting. Peste 300 de paturi sunt goale. Pacienții non-Covid nu sunt tratați
Un medic detașat de la spitalul CF Witting din București face dezvăluiri șocante. Peste 300 de paturi sunt goale pentru că spitalul nu tratează pacienți non-Covid. Doar 8 pacienți infectați cu coronavirus se află internați, dintre care unul este la ATI.
Spitalul CF Witting din București nu tratează pacienți din cauza transformării sale în unitate-suport. De la sfârşitul lunii iulie 2020, spitalul tratează doar pacienți Covid. Dezvăluirile unui medic chirurg, care a fost detașat din cadrul acestui spital, arată că paturile sunt aproape golae.
Doar opt pacienți sunt internați la unitatea medicală în cauză, toți fiind infectați cu noul coronavirus. Dintre aceștia, un pacient este internat la ATI.
Peste 300 de paturi goale. Pacienții non-Covid nu sunt tratați
Mai mulți medici chirurgi de la spitalul CF Witting din Capitală au fost detașați la Spitalul CF 2, în urmă cu două săptămâni. Unul dintre aceștia este doctorul Laurenţiu Ungurianu.
"Din data de 5 mai suntem detaşaţi la CF 2 , suntem 6 chirurgi din colectivul de chirurgie de 9, doi nu au dorit să se detaşeze şi doamna doctor ginecolog lucrează în altă parte", a spus medicul.
Cadrul medical a făcut dezvăluiri șocante. 322 de paturi zac goale în spitalul CF Witting, iar asta pentru că unitatea medicală în cauză nu primește pacienți non-Covid.
"Este un spital de 330 de paturi, asigurăm practic 11 specialităţi, eram 300 de angajaţi, activitatea era destul de bine reprezentată, spitalul deservea atât pacienţi din cadrul Ministerului Transporturilor, de siguranţă a circulaţiei, activitatea de evaluare, cât şi pacienţi din tot spectrul social şi cu adresabilitate din toate zonele
Lucrul cel mai specific pentru acest spital era activitatea de siguranţă a circulaţiei, referitor la evaluarea lucrătorilor din circulaţia rutieră şi feroviară, aici fiind Comisia Naţională de Siguranţă a Circulaţiei, cea care aviza capacitatea lucrătorilor din transporturile rutiere şi feroviare de a-şi desfăşura activitatea. Activitatea s-a desfăşurat oarecum sincopat, n-aş putea să vă spun exact cum s-a mai desfăşurat în timpul pandemiei, informaţiile din Ambulatoriul în care şi-a desfăşurat activitatea fiind în altă locaţie", a declarat medicul Ungurianu.
DSP nu a aprobat deschiderea circuitelor pentru pacienții non-Covid
Medicul chirurg Laurenţiu Ungurianu a semnalizat faptul că, odată transformată unitatea medicală în suport Covid, spitalul nu a mai tratat pacienți cu alte probleme de sănătate. Deși au fost inițiate demersuri pentru stabilirea unor circuite mixte la nivelul unității sanitare,
DSP nu a confirmat nici la această vreme dispunerea circuitelor pentru tratarea pacienților non-Covid-19.
"Specialitatea mea este de chirugie generală, munca era armonioasă, activitatea era normală, eram mulţumiţi cu toţii să îngrijim pacienţii. În primul rând, conducerea spitalului trebuia să facă toate demersurile necesare pentru ca activitatea spitalului să se desfăşoare în mod eficient, conform cu legislaţia în vigoare, chiar şi transformarea lui în suport Covid presupunea ca celelalte specialităţi să-şi menţină activitatea şi să deservească pacienţii Covid cu patologii asociate, lucru care nu s-a întâmplat, spitalul nu a fost transformat în spital suport Covid, ci într-o secţie unică de îngrijiri - pacienţi infectaţi cu Sars Cov 2, aşa cum a fost ea intitulată prin decizia conducerii spitalului.
Circuitele mixte ar putea fi făcute, însă aici specialitatea aparţine epidemiologului, DSP-ului, ei trebuie să identifice aceste structuri, noi le-am identificat, le-am propus însă nu am primit o confirmare din partea DSP-ului pentru aceste circuite", a declarat pentru
News.ro medicul Laurenţiu Ungurianu.
Șef de spital: "Solicităm să fim spital non-Covid"
Dana Drăgoescu, director medical al Spitalului CF Witting, a susținut, la rândul său, că reprezentanții spitalului au solicitat în repetate rânduri deschiderea secțiilor pentru tratarea pacienților non-coronavirus. Ultima solicitare a fost înaintată acum o săptămână.
"Ultimul este depus joia trecută, în care solicităm să fim spital non-Covid deoarece suntem monopavilionari şi existenţa circuitelor paralele pentru pacienţi Covid şi non- Covid este foarte dificilă, s-ar intersecta în zona de radiologie, drept pentru care am preferat să fim spital non-Covid şi să desemnăm o zonă care să fie o zonă tampon în care să internăm sau să izolăm pacienţii care între timp pot deveni Covid pozitiv, apoi să-i transferăm spre spitale cu specific", a declarat Dana Drăgoescu.
Ce spune DSP
Contactați de către jurnaliști, reprezentanții DSP au transmis că documentația depusă de către spitalul CF Witting este incompletă. Cadrele medicale urmează să depună actele solicitate de către DSP.
Instituția urmează să verifice circuitele şi secţiile unităţii sanitare, inclusiv cea de ATI, "ceea ce înseamnă că unitatea s-ar putea redeschide curând şi pentru pacienţii cu alte afecţiuni".