Evenimentul Zilei > Social > DEZVĂLUIRI INCREDIBILE: “Sunt şanse ca SPECIA noastră să DISPARĂ”
DEZVĂLUIRI INCREDIBILE: “Sunt şanse ca SPECIA noastră să DISPARĂ”

DEZVĂLUIRI INCREDIBILE: “Sunt şanse ca SPECIA noastră să DISPARĂ”

Constantin Vică este lector la Facultatea de Filosofie din București și cercetător la Centrul de Cercetare în Etică Aplicată. Acesta a declarat că în acest mileniu este posibil ca specia umană să dispară.

Întrebat cum ăşi imaginează acesta că va arăta omenirea peste 1000 de ani, cercetătorul a dat un răspuns şocant.

„Cred că vom rămâne doar cu imaginația, pentru că în acest mileniu sunt șanse foarte mari ca specia noastră să dispară. Planeta aceasta ne ține cu greu, și noi contribuim activ la sabotarea existenței pe Pământ. Distrugem ecosisteme și credem că natura e doar un instrument.

Un alt scenariu care implică riscul existențial, al dispariției noastre, este cel în care Inteligențele Artificiale preiau puterea, și oamenii devin, vorba glumei cu matematicienii, în plus. Deja vedem, iar acesta nu e doar un scenariu de viitor, oameni care se ameliorează bio-tehnologic, se cyborgizează prin implanturi sau extensii electronice, într-un cuvânt, se post-umanizează.

Cât de curând interfețele om-computer vor fi produse de piață, exoscheletul va fi purtat de oricine, copiii se vor edita genetic înainte de a-i „publica” pe lume. Acesta este destinul omului: să se facă. Până când, destul de probabil, se va desface până la neființă”, a spus Constantin Vică, conform Banatulazi.